Явор Божанков за заплахите на Захарова: Наглост е да обявиш за варвари народ, който ти е дал писменост

Мнозинството софиянци не искат този паметник да е там. Аз нямам съмнения, че мястото му е в музея, заяви той

Явор Божанков, ПП-ДБ
Явор Божанков, ПП-ДБ Източник: Zonanews

Наглост е да обявиш народ, който ти е дал писменост, за варвари, нагло е да се месиш във вътрешните работи на една държава. Захарова говори за патова ситуация в отношенията между Русия и България, но до тази ситуация се стигна благодарение на Русия. Това каза по bTV депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

 

При самото създаване на МОЧА се казва, че той има пропагандна цел, затова е и поставен на най-централно място в София. Недопустимо е в центъра на София да има паметник на окупационна армия, който е три пъти по-висок от паметника на Васил Левски, каза бившият депутат от БСП.

 

И продължи:
"Затова беше решено, да бъде проведена специална реставрационна операция, казано на шега. Оттам нататък паметникът ще си намери място в музея. В продължение на години той е обект на спорове, а с началото на войната те се изостриха. Още повече, че и Русия ни обяви за неприятелска държава. С неприятелите си ние се държим неприятелски".

 

"Нека да не се спекулира с твърдения, че 80% от софиянци не искат паметникът да се демонтира...Мнозинството софиянци не искат този паметник да е там. Аз нямам съмнения, че мястото му е в музея", заяви той.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени