Йордан Божилов: На Украйна сме пращали голямокалибрени танкови снаряди и различни ракетни системи

Военна помощ е давана по времето на кабинета на Кирил Петков, давана е по време на служебното правителство, каза бившият заместник-министър на отбраната

Йордан Божилов
Йордан Божилов Източник: Zonanews

"Военна помощ е давана по времето на кабинета на Кирил Петков, давана е по време на служебното правителство и имаме още какво да предоставим. Украинската армия има нужда не само от западно оръжие". България е изпращала на Украйна основно снаряди, голямокалибрени танкови снаряди и различни ракетни системи, посочи бившият зам.-министър на отбраната Това каза по bTV бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов.

 

"Преди всичко е предоставено производство от нашите заводи. Ние знаем какво нашите военни заводи произвеждат - основно снаряди, голямокалибрени танкови снаряди, различни ракетни системи. Другото, което не се казва и ние не знаем какво е дадено под форма на предоставяне на Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ) за обновяване на складови наличности. Както каза и министърът - ясно е къде са отишли наличностите, предадени на ВМЗ", посочи той.

 

"Анализът на обективните данни води до няколко извода, що се отнася до събитията в Русия от последните дни. Това беше реален бунт, а не инсценировка. Целта на Пригожин бе да смени ръководството на Министерството на отбраната. Отрече, че иска да свали Путин. Каза още, че е целял защитата на "Вагнер". Пригожин обвини руската армия за обстрел на позиции на частната армия", добави бившият зам.-министър на отбраната.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени