Йордан Цонев към Кирил Петков: Знаете ли, че Съюзът на издателите на Прокопиев ползва сграда на МИ

Първоначално от ДПС се отказаха да задават въпроси на Велислав Минеков

Йордан Цонев
Йордан Цонев Източник: ДПС

Зам. председателя на ДПС Йордан Цонев се включи в дебата за свободата на словото в НС. То идва в отговор на скандалното нахлуване на МВР в редакцията на вестник "Труд". Първоначално от ДПС се отказаха да задават въпроси на Велислав Минеков като изтъкнаха, че причината за това е наглото държание на министър на културата в НС. Но след разгорещени дебати Цонев взе думата.

 

Той бе категоричен, че въпреки опитите на част от парламентарните групи да представят случващото се с в." Труд" , това всъщност е натиск върху медия. "Когато една медия е принудена да напусне сградата, в която работи и е в невъзможност да издаде утрешния си вестник, това засяга ли свободата на словото", риторично попита Цонев.

 

Той заяви, че още по притеснителен е фактът, че действията на служебния кабинет са насочени към медия, която е силно критична към президента и назначеното от него правителства.

 

Цонев подчерта още, че ако подобни действия са били извършени спрямо издания на медийния монополист и олигарх Иво Прокопиев, реакцията е щяла да бъде друга.


"Знае ли г-н Кирил Петков, че Съюзът на издателите на Иво Прокопиев ползва сграда на Министерството на икономиката най –вероятно на преференциални цени, попита още от трибуната Цонев. 

Още от "България"

Денков за изграждането на магистралата "Русе-Велико Търново": Това ще бъде един от основните ни приоритети

Преди месец и половина направихме среща с премиерите на Гърция и Румъния в Евксиноград, за да обсъждаме как да развием коридорите от юг към север, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Цяла седмица Терзиев и компания не си мръднаха пръста, за да се почистят изпочупените клони в столицата (СНИМКИ)

Единственото, което е сторено - дърветата са отместени от пътната настилка, за да не пречат на движението на автомобилите. Но това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени