Йордан Цонев: ПП ни предложиха сделка, за да не подкрепяме хартиената бюлетина

Това се е случило още на старта на 48-то НС

Йордан Цонев, ДПС
Йордан Цонев, ДПС Източник: Zonanews

Любопитни факти около избора на председател на 48-ото НС излязоха наяве покрай споровете за връщането на хартиената бюлетина. От ДПС са получили оферта от "Продължаваме Промяната" още на старта на 48-ото НС, за да не подкрепят промените в Изборния кодекс, предложени от БСП. В замяна от ПП са обещали да "подпомогнат" избора на председател на парламента. Това разкри Йордан Цонев от парламентарната трибуна.

 

"Панаирът, който се разиграва от вчера в българското Народно събрание от две от парламентарните групи на "Продължаваме Промяната" и "Демократична България", всъщност започна още в деня на откриването на НС. Да ви информираме, за да сте наясно със ситуацията. Панаирът се нарича изборен кодекс, според тях. Още, когато целият български народ гледаше как парламента вкарва страната в конституционна криза като не може да избере председател и да продължи от първото в следващото заседание и да се конституира като 48-мо НС, тук започнаха оферти", заяви Цонев, цитиран от Дарик.

 

"Офертите бяха отправени от ПП, че ще подпомогнат избора на председател, ако ние от ДПС оттеглим подкрепата си от законопроекта на БСП за промяна на Изборния кодекс", заяви Цонев. Тази оферта е получена лично от Йордан Цонев от съпредседателя на ПП Кирил Петков.

 

"Ако смята, че лъжа, да заповяда тук в залата и да ме опровергае", призова Йордан Цонев съпредседателя на "Продължаваме Промяната". "Панаирът и пазарлъците започнаха още тогава. Защо им е толкова важно на ПП изборният кодекс да не бъде пипан, се питат всички тука в залата", заяви Цонев.

Още от "България"

Младен Маринов: Управлението на "Просто Подмяната" и лицето Бойко Рашков ни спряха за Шенген

Лицето Рашков удобно се крие, докато съратниците му от Просто Подмяната се упражняват в говоренето на откровени глупости, пише бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Служители на МВнР започват стачни действия с искане за увеличение на заплатите

На брифинг в МВнР в четвъртък зам.-министърът на външните работи Костадин Коджабашев заяви, че външният министър Николай Милков е изготвил доклад с предложение за 30 % увеличение на заплатите на служителите в дипломатическата служба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени