За какво се е наложило да преговарят ДБ и ПП в последния момент

Сандов, разбира се, не коментира как ще се отрази на ДБ и на симпатизантите й съуправлението с БСП, което те до неотдавна считаха за "червена линия", която не може и не бива да се прекрачва.

Борислав Сандов
Борислав Сандов Източник: Europeangreens.eu

Тази вечер или в утрешния ден предстои моите колеги от "Зелено движение" да направят официалната номинация за поста, аз съм една от номинациите" заяви в ефира на "Здравей, България" по NOVA политикът от "Демократична България"  Борислав Сандов. Той е сочен и за един от вицепремиерите в бъдещия кабинет, както и за министър на околната среда и водите. Сандов, разбира се, не коментира как ще се отрази на ДБ и на симпатизантите й съуправлението с БСП, което те до неотдавна считаха за "червена линия", която не може и не бива да се прекрачва.

 

"Няма конфликт в коалицията заради постовете в министерствата. Въпросът беше дали не трябва да има позиция само за вицепремиер", обясни той. Сандов потвърди информацията, че съпредседателите на "Продължаваме Промяната" са се срещали с лидерите на "Демократична България", на която е присъствал и той.

 

На ниво Министерски съвет от "Демократична България" ще имат три места – в правосъдното министерство, в това на околната среда и водите и в Министерството на дигитализацията. Сандов обясни, че на срещата са изчиствали текстовете, за да бъдат ясни и за да бъдат сигнал към партньорите в ЕС по отношение на това, че предстои промяна в посоката, за която често ни критикуват, че изоставаме.

 

Първоначалната формулировка, която от ПП представили, изключвала от "Има такъв народ" да имат вицепремиер. Не знам дали е било пожелание на едната или другата страна. Но имайте предвид, че ИТН са поели много тежки и ресурсни министерства – МВнР, Енергетика, МРРБ. Това са много сериозни и отговорни министерства. От тази гледна точка тежестта се балансира. Математическото наместване тук няма да сработи”, посочи той.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени