Задържаните в Северна Македония българи с наложена глоба и забрана за влизане в страната

Тримата вече са екстрадирани в България

Блокирани български автомобили на границата с РСМ
Блокирани български автомобили на границата с РСМ Източник: Фондация "Македония"

Съдът в Крива паланка е наложил късно снощи по бързата процедура глоба в размер на 300 евро и забрана за влизане в Република Северна Македония за срок от три години на тримата български граждани, които бяха задържани на ГКПП "Деве баир", съобщават медиите в Северна Македония.

 

Тримата са екстрадирани в България, показаха във видеострийм от портала "Инфомакс", предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.
По-рано днес от МВР в Северна Македония съобщиха за ареста на трима български граждани - 35-годишният Г.З., 50-годишният А.Х. и 54-годишният Р.Х., които са били задържани около 12:45 ч., след като "вербално, нагло и неадекватно с най-унизителни думи, а после и физически са се опитали да нападнат извършващите служебни действия полицейски служители".

 

Ангел Георгиев, Възраждане
Ангел Георгиев, Възраждане Източник: Zonanews

Според партия "Възраждане" единият от арестуваните е Ангел Георгиев - областен координатор на партията в Пловдив и народен представител в 47-то и 48-то Народно събрание, който снима какво се случва и след петчасовия престой на автомобилите на границата излъчва видеото в своя профил във Фейсбук.

 

"В края на  видеото се вижда как македонските полицаи сграбчват Ангел Георгиев и го вкарват в граничния пункт, защото се опитва да разбере защо е арестуван друг наш сънародник", обясняват от "Възраждане", публикувайки и видеострийма.

 

На ГКПП "Деве баир" на 4 февруари се натрупа голяма колона от автомобили на български граждани, пътуващи към Северна Македония, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в деня на 151-та му годишнина. Причината според полицията в Северна Македония била токов удар.

 

Според свидетели, но и по думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обаче проблемът е бил само в едната посока - тази на влизане в Република Северна Македония, докато в посока излизане от страната колите са преминавали безпроблемно. Същият проблем се е появил и на другите два ГКПП между България и Република Северна Македония.

Още от "България"

Община Мездра кани фермерите от региона да се включат в тематични фермерски базари

Желанието ни е да превърнем подобни събития в традиционни, като създадем една трайна практика за провеждането на подобни инициативи, заявява кметът Иван Аспарухов

Прочетете повече прочетете повече

Иван Гешев в Брюксел: Поради отстъпление от върховенството на правото в България се създават условия за прокарване на ру

Налице са негативни тенденции за повишаване нивата на престъпността и в същото време намаляване на броя на разследванията срещу организираната престъпност, заяви той

Прочетете повече прочетете повече

В Световния ден на поезията в Мездра се състоя Пролетно литературно четене

Вечерта на изящната словесност беше открита с избрани откъси от текстове на шлагерни български естрадни песни, посветени на пролетта, които бяха прочетени от участниците в четенет

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени