Захлаждане и дъжд на запад, слънчево по Черноморието

Максимални температури между 29° и 34°, за София - около 28°

Летен дъжд
Летен дъжд Източник: Zonanews

Днес ще настъпи дългоочакваното захлаждане. Над източната половина от страната ще е предимно ясно. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Още преди обяд в по-голямата част от Западна, а в следобедните часове и в Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

 

На много места ще има валежи от дъжд с гръмотевици. Повишава се вероятността за градушки и временни усилвания на вятъра. В крайните източни райони на страната ще се задържи предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в Североизточна България – до умерен от източната четвърт.

 

Преобладаващите максимални температури ще са между 29° и 34°, в София - около 28°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

 

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури. На места явленията ще са интензивни.

Почти без валежи ще се задържи в Странджа и източните райони на Стара планина. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток, но по време на буря значително ще се усилва и променя посоката си. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

 

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е около 28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Още от "България"

МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание т

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, заявяват от МВнР

Прочетете повече прочетете повече

Българска ученичка спечели европейския конкурс за млади учени, поканиха я на Нобеловата седмица

Александра Петкова от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" получи и наградата на Стокхолмският младежки научен семинар

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени