Закоравелият хейтър Радев към депутатите: Никой не може да ви разменя, продава или отдава под наем

В понеделник Румен Радев започва консултации с парламентарните сили за съставяне на правителство

Румен Радев
Румен Радев Източник: Zonanews

Изтърканата, зациклила плоча, която се именува "Румен Радев", не пропусна да изцапа откриването на 45-то НС с омерзителния си хейт и обругаване на всяко нещо, до което се докосне или реши да коментира:
"На вас се пада мисията да възродите парламентаризма. Първият тест за вашия успех ще бъде възстановяването на реалния парламентарен контрол върху изпълнителната власт. Никой не може да ви разменя, продава или отдава под наем, нито да заглушава гласа ви. Вие носите свободната воля и доверието на хиляди избиратели и не можете да бъдете крепостни на политически лидери...Наследявате институция в дълбока криза. Миналото Народно събрание абдикира от парламентарния контрол, каза президентът и изброи отново критиките си към предходния парламент през изминалите години - начинът на промяна на законите, опита за промяна на конституцията". 


След подобни напълно неадекватни думи, човек си задава един-единствен въпрос: "Какъв е смисълът от този човек, от 15-хилядната заплата, която му плащаме всеки месец, за да му осигуряваме луксозен живот, а той да ни отговаря с омраза, обиди, жлъч и гавра срещу нацията и отечеството ни, докато ни нарича "блато"?

 

Ако НС не успее да излъчи правителство, ще изпълня конституционните си задължения да излъча служебен кабинет, каза още Радев. Призова депутатите да постигнат консенсус за формулиране и прилагане на пакт за почтеност и компетентност при номинирането на хора за високи управленски постове. Погрешният човек, на погрешното място, в погрешното време - вече четири години и половина. 

Още от "България"

Окончателно: Няма виновни за рухналата сграда на ул. "Алабин", където загинаха две жени

Така собственикът на сградата Георги Кирчев, инженерът, контролирал ремонта - Петър Петров, Николай Симеонов, управител на фирмата, ангажирана с ремонта, и строителят Манчо Антонов са окончателно оправдани

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата сезира ЕС за политическия натиск и закриването на специализираното правосъдие

Приемането на предложените законодателни изменения ще доведе до блокиране на борбата срещу престъпността и на работата на независимата съдебна власт

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Борисов: Бюджетът е на излишък от над 115 млн. лв. за първите четири месеца на годината, икономиката работи

През първото тримесечие на настоящата година  са задържани близо 16 милиона къса нелегални цигари, което е почти колкото  задържаното количество през цялата 2020 г.

Прочетете повече прочетете повече

Резултатите на България за справяне с COVID-19 са изключително добри, а ваксинацията протича при голям интерес

В понеделник пристигат нови над 270 000 ваксини, зелените коридори да продължават да действат като се изпълняват и ваксинационните фази, разпореди министър-председателят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени