Започва кампанията "Думи на годината с Как се пише?"

Кампанията се провежда онлайн и се радва на голям интерес

Думи на годината
Думи на годината Източник: Ideashub

Кои са важните теми за нас като хора и като българи, може да видим през ключовите думи, които са белязали съзнанието ни. Именно тях ще изберем в третото издание на инициативата. Станалото традиционно изследване на общественото мнение има за цел да проследи процесите и механизмите, които са ни водили през изминалата 2023-та.

 

Кампанията се провежда онлайн и се радва на голям интерес. Тя предоставя възможност на всеки от нас да участва в мащабното проучване. В него от 8 до 12 януари се събират предложенията на хората, след това жури от дългогодишни наблюдатели на обществените процеси ще определи десетте най-ярки думи и изрази, от които с анкета в периода 15 – 20 януари на платформата за грамотност "Как се пише?" ще изберем първите три.

 

Организаторите на вече традиционната инициатива – д-р Павлина Върбанова, създателка на "Как се пише?", и Доротея Николова, учителка по български език и литература и журналистка, обръщат внимание колко ни е нужно да се опитаме да разберем себе си през езика, отразяващ начина, по който възприемаме самите нас и света. Те допълват, че изследването ще бъде най-пълноценно, ако в него се включат представители от различни поколения. Затова инициативата ще подкрепят и младежи със своите канали в различни социални мрежи.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени