Засечени са координати на телефона на изчезналия сноубордист в Рила

Той е в неизвестност, след като се е отделил от група сноубордисти, карали извън пистата

Планинска спасителна служба
Планинска спасителна служба Източник: ПСС

Координатите на телефона на изчезналия сноубордист в Рила са били засечени, съобщава "24 часа". Очаква се към мястото вече да се насочат екипите на планинските спасители. Вчера, в 17,37 ч. през Единния европейски номер за спешни повиквания 112 в Планинска спасителна служба при Български Червен кръст е получен сигнал за изчезнал сноубордист в района на ски център "Бодрост". Той е в неизвестност, след като се е отделил от група сноубордисти, карали извън пистата. Телефонът на изчезналия дава свободно, но без отговор, съобщиха от ПСС.

 

Веднага от Централния денонощен пост на ПСС е уведомен началникът на отряд Благоевград, който организира акция за издирване. Включват се 13 планински спасители. В 18.45 ч с кабинковия лифт тръгват трима спасители, които искат да огледат терена и вероятните следи. Чрез ПБЗН е потърсена локализация на мобилния телефон. Акцията е подновена рано сутринта, като към екипа от Благоевград се присъединиха шестима планински спасители – двама от отряд Банско с две оперативни спасителни кучета и двама от отряд Разлог, както и двама от София. Групата разполага и с два Recco детектора. Метеорологичната обстановка в района е усложнена. Има около 10 см нов сняг, който заличава следите. След интензивните снеговалежи от последните дни лавинната опасност във високите части на планините е изключително сериозна. ПСС при БЧК отново напомня на всички скиори и туристи да не напускат обработените терени и да бъдат отговорни към собствения си живот и този на хората, които им оказват помощ.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени