Засилен трафик в последния от поредицата почивни дни

От пътна полиция отново ще следят за всякакви нарушения и за шофиране след употребата на алкохол и наркотици

Задръстване по магистрала
Задръстване по магистрала Източник: АПИ

В последния от поредицата почивни дни се очаква засилен трафик към големите градове. Натоварени ще бъдат автомагистралите в цялата страна.

 

На пътен възел Симитли или близо до Симитли преди включването за АМ "Струма" се събират потоците от Банско и Гърция. Новото е, че след като трафикът от Банско се присъедини към този от главен път Е-79, следват само около 500 метра до АМ "Струма", което би трябвало да облекчи трафика.

 

АМ Струма
АМ Струма Източник: Zonanews

Опашка може да се образува (и в следобедните часове) точно на включването на автомобилите към Е-79 и в тези около 500 метра преди АМ "Струма", където движението е в една лента.

 

Някои от почиващите по празниците са решили да пътуват през вчерашният следобед, тъй като движението по магистралата беше доста натоварено в посока София.

 

Тунел "Железница" е отворен и в двете посоки, ограничението на скоростта в него е 80 км/ч. Не така беше в съботния ден, когато едната пътна лента в посока София бе затворена, а в другата имаше ограничение от 40 км/ч. Причината беше технически проблем - разместен капак на една от шахтите, заради спукана гума на автомобил.

 

Тунел
Тунел "Железница" на АМ "Струма" Източник: Пресцентър на МРРБ

От пътна полиция отново ще следят за всякакви нарушения и за шофиране след употребата на алкохол и наркотици. От там апелират и да не се шофира в аварийните ленти, което често се случва при задръствания.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени