Затоплянето на времето продължава. Температурите остават високи и през новата седмица

Дневните температури на много места ще достигнат и надхвърлят 20°

Пролетно време, цъфнали цветя
Пролетно време, цъфнали цветя Източник: Zonanews

Минималните температури днес ще бъдат между минус 1° и 4°, а максималните ще се повишат. Те ще бъдат от 11° до 16°, в София - около 15°. В Западна и Централна България ще бъде слънчево.

 

Над източните райони ще има разкъсана облачност, на места временно значителна, но към края на деня и там ще намалее. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-североизток.


Слънчево ще бъде времето и в планините. Вятърът ще остане с посока от североизток и ще отслабне до умерен. Температурите ще се повишат осезаемо и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

 

През новата седмица ще бъде с променлива облачност, често намаляваща до предимно слънчево време. Вероятност за слаби и краткотрайни валежи има главно в планините. Затоплянето ще продължи и дневните температури на много места ще достигнат и надхвърлят 20°.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени