Заведения и фитнеси на бунт срещу незаконните мерки на Радевата диктатура

Засега недоволните излизат в четири града - Варна, Пловдив, Бургас и Силистра

Протест на БАЗ
Протест на БАЗ Източник: Facebook

Ресторантьори и собственици на фитнес зали излизат и днес на протести в няколко града заради зеления сертификат. По инициатива на Сдружението на заведенията недоволни излизат във Варна, Пловдив и Бургас. Началният час на демонстрацията е 15 часа. А мотото -"Това не е ПРОТЕСТ! Това е БУНТ". Браншовите организации настояват зеленият сертификат да отпадне. Или в противен случай в него да бъде включен тест за антитела за преболедували.

 

В Силистра демонстрацията  е организирана от представители на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация.  Демонстрацията, организирана от представители на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация, на Българската асоциация на заведенията и на собствениците на фитнес зали в Силистра, не е против зелените сертификати.

 

За място на протеста е избрано кръстовището на Старата автогара. "Не сме против сертификатите и ваксинирането", обяви Милен Делийски, представител на една от асоциациите в Силистра. "Против сме неспазените ангажименти от страна на Министерство на здравеопазването", допълни той.

 

"Говориха или пълен локдаун, или да бъдат изискани тези зелени сертификати, но не само за заведения, фитнеси, концертни зали, театри и молове, а и за много други места, както е в Европа, на повечето места на закрито да се изисква този зелен сертификат. А не нашият бизнес отново да е жертва на тези мерки", добавя Делийски, цитиран от БНР.

 

Освен ресторантьорите  и хотелиерите против зеления сертификат застанаха и от Българската асоциация за фитнес и здраве. След обща среща вчера обещаха да се включат в националните протести. Представителите ѝ настояват, че във фитнесите се спазват всички необходими предпазни мерки – осигурени са дезинфектант и калцуни за посетителите.

 

"Част сме от протестите, за които ще създадем организация и те ще се проведат и в цялата страна. Съгласни сме, че трябва да има мерки, но те не трябва да бъдат само за част от бизнеса. Няма никакви икономически мерки. Това отличава досегашната ситуация с предишната", заяви пред bTV Петър Ангелов, собственик на фитнес зала. По думите му зеленият сертификат пречи на работещите във фитнесите да изпълняват задълженията си.

 

"Ние сме храм на здравето, не на заразата", категоричен е Ангелов.

 

Очаква се в неделя собственици на заведения да затворят за неопределено време. Те споделят мнението, че летните месеци е трябвало да бъдат гратисен период, за да се реагира навременно и адекватно.

 

 

Още от "България"

Живко Тодоров: Това, за което ние ще настояваме, е резултатът от проверката на КПКОНПИ да бъде оповестен също така публи

По изрядността на първата процедура са се произнесли и КЗК, и ВАС, а в комисията по втората участват общински съветници от всички партии в Общински съвет

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени