Здравният министър Костадин Ангелов се реимунизира срещу COVID-19 (Видео)

Проф. Костадин Ангелов се реимунизира срещу COVID-19. Втората доза ваксина му беше поставена в аудиторията на Клиниката по неврология на УМБАЛ "Александровска"

Поставянето на втората доза от ваксината на здравния министър Костадин Ангелов
Поставянето на втората доза от ваксината на здравния министър Костадин Ангелов

"След десет дни ще бъда абсолютно спокоен и ще мога да видя баща си. Надявам се, той също да се ваксинира, когато дойде неговият ред", заяви проф. Ангелов. Той допълни, че в 11.30 ч. започва срещата му с образователния министър, на която ще обсъдят ваксинацията при учителите, както и връщането на децата в класните стаи. 
"Най-разумно е връщането на 3 класа с постепенно връщане на учениците. 3 седмици ще са в училище, 3 седмици ще отсъстват", каза той на брифинг след ваксинацията.

"Във всеки регион нещата с ваксинациите са много различни. В Русе имунизационните граждани са в центъра на града и са подходящо място за ваксиниране на учителите. За другите места обсъждаме 2 възможности - да се ходи на място в училищата или в РЗИ", каза Ангелов. "Възможностите на ваксините са обнадеждаващи. Всеки може да бъде преносител. Болният човек в най-голяма вероятност има възможност да заразява", добави той.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени