Жълт код за опасно време в 5 области на България за днес

Там ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има локални краткотрайни валежи с количества до 20-25 mm

Дъжд и гръмотевици
Дъжд и гръмотевици Източник: Zonanews

Обявен е жълт код за интензивни валежи в 5 области на страната - Габрово, Велико Търново, Търговище, Стара Загора и Сливен. Там ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има локални краткотрайни валежи с количества до 20-25 mm.

 

В четвъртък времето ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, която ще бъде купеста и купесто-дъждовна. В следобедните часове в Лудогорието и планинските райони ще има краткотрайни и временно интензивни валежи и градушки.

 

Жълт код за опасно време в 5 области на България за днес
Жълт код за опасно време в 5 области на България за днес Източник: НИМХ

Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса – в София 27. През нощта срещу петък валежите ще продължат, ще има и гръмотевици.

 

На морето – предимно слънчево преди обед. След това ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, а привечер и през нощта на много места ще превали и прегърми.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени