Жълт код за сняг и дъжд в сила за цялата страна днес (СНИМКИ)

Обилен снеговалеж се сипе над София през последните два часа

В София се сипе обилен мокър сняг
В София се сипе обилен мокър сняг Източник: Zonanews

Жълт код за обилни снеговалежи и валежи от дъжд е в сила за цялата страна за днешния 26 януари, според сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). За областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич е в сила жълт код за обилни валежи от дъжд, а в планинските райони - от сняг. В районите на Видин и Плевен са възможни виелици и снегонавявания.

Очаква се образуване на снежна покривка в областите София, София-град, Монтана, Враца, Велико Търново, Перник и Кюстендил.  За областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен и Добрич през нощта срещу сряда снеговалежът ще е интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания.

Днес над цялата страна ще нахлува студен въздух. Ще вали сняг, а в източните райони - дъжд. Максималните температури ще бъдат между 1 и 12 градуса.

В София се сипе обилен мокър сняг`
В София се сипе обилен мокър сняг

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени