Жълт код за сняг и дъжд в сила за цялата страна днес (СНИМКИ)

Обилен снеговалеж се сипе над София през последните два часа

В София се сипе обилен мокър сняг
В София се сипе обилен мокър сняг Източник: Zonanews

Жълт код за обилни снеговалежи и валежи от дъжд е в сила за цялата страна за днешния 26 януари, според сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). За областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич е в сила жълт код за обилни валежи от дъжд, а в планинските райони - от сняг. В районите на Видин и Плевен са възможни виелици и снегонавявания.

Очаква се образуване на снежна покривка в областите София, София-град, Монтана, Враца, Велико Търново, Перник и Кюстендил.  За областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен и Добрич през нощта срещу сряда снеговалежът ще е интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания.

Днес над цялата страна ще нахлува студен въздух. Ще вали сняг, а в източните райони - дъжд. Максималните температури ще бъдат между 1 и 12 градуса.

В София се сипе обилен мокър сняг`
В София се сипе обилен мокър сняг

Още от "България"

Нито едно дело, постъпило в специализираните съдилища "не е на трупчета", твърдят от съда

"Подобни изказвания на представители на изпълнителната власт и то с използване на негативни внушения, касаещи работата на съдилищата, е в разрез с върховенството на закона във всяка демократична държава", се казва още в позицията на специализираните съдилища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени