Златни момичета: Трети олимпийски медал в Токио

На второ място след пет топки са рускините с 46,200

Ансамбълът ни по художествена гимнастика със златен медал в Токио
Ансамбълът ни по художествена гимнастика със златен медал в Токио Източник: Getty Images
Фантастичният български ансамбъл триумфира безапелационно във финала на олимпийския турнир по художествена гимнастика в японската столица! Момичетата на Весела Димитрова спечелиха финала в многобоя на олимпийските игри в Токио с оценка 92,100 (47,550 на пет топки и 44,200 на 3 обръча и два чифта бухалки) - първи места и в двете съчетания). Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова събраха 92.100 точки за двете си композиции, които изпълниха.
 
Българките поведоха след изиграването на съчетанията с пет топки. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изиграха безгрешно изключително трудното си съчетание и отново обраха най-силни овации от официалните лица от различните делегации по трибуните.
 
Българките повишиха с още малко оценката си спрямо отличния резултат в квалификациите, доближавайки се отново до космическата оценка, която получиха в Минск в началото на юли - 47,800. В генералната репетиция за Токио грациите ни получиха 39,200 за трудност и 8,600 за изпълнение на пет топки. В квалификациите в Токио съдиите им присъдиха 39,100 за трудност и 8,400 за изпълнение.
 
Във финала в Токио диамантените момичета получиха 38,800 за трудност и 8,750 за изпълнени - 47,550. С 0,50 по-висока оценка от квалификациите. На второ място след пет топки са рускините с 46,200. Следва Беларус с 45,750. 

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени