БСП направиха изгонения от школата на КГБ заради пиянство и заразяване с трипер Иван Гарелов отново съветник в Комисията по култура и медии

Това е пълно безобразие

Иван Гарелов като младши лейтенант от ПГУ-ДС
Иван Гарелов като младши лейтенант от ПГУ-ДС Източник: Zonanews

На заседанието на Комисията по култура и медии в четвъртък председателят Иван Ченчев (БСП) обяви, че журналистът и бивш телевизионен водещ Иван Гарелов ще бъде съветник на комисията. Това е изключително безсрамие, гавра с българите и безочие. През 2017 г. Гарелов става медиен съветник в служебното правителство на Огнян Герджиков, а по-късно бе освободен от поста. През 2022 г. стана сътрудник на председателя на Комисията по културата и медиите в XLVII народно събрание Тошко Йорданов.

 

Точно този човек да е съветник в парламентарна комисия е пълно безобразие. Макар че знае ли човек - в тази страна, в която всичко е наопаки, а част племето е петимно главно за това да се избавя от истинските си таланти, докато дава възможност за реванш на посредствеността и упадъчността. Наистина е скандално на 33-тата година от падането на комунистическия режим     в деня     в който бе свален диктаторът Живков, за съветник в тази важна комисия да бъде тропосан нереализиран офицер от ДС, изгонен от школата на КГБ за пиянство и заразяване с трипер. 
 

Иван Гарелов е изгонен от школата на КГБ, защото се е заразил с трипер
Иван Гарелов е изгонен от школата на КГБ, защото се е заразил с трипер
Източник: Zonanews.bg

Но нека покажем цялата му срамна история отново - нали така беше казал Данте Алегиери - че писаното ще се превърне в познание едва, когато се запамети. За да видят българите какви екземпляри са набутали в Народното събрание и да не се чудят защо като експресен асансьор се свличаме рязко надолу във всичко. 

 

Кой е Иван Гарелов, неслучилият се кадрови офицер от ПГУ-ДС и след това агент на ДС с псевдоним "Талев". Апропо, Тошко Йорданов каза в края на декември миналата година, когато външният министър Теодора Генчовска назначи пак дърти ченгета за свои съветници и шефове на кабинета в МВнР, че "съветници от Държавна сигурност във Външно няма да има"! Но, явно това, което не е позволено на пъдаря, е позволено на "царя" - Тошко с "Оня прякор" си назначи едно от най-противните ченгета от ДС за съветник. Но нека да продължим с историята на агент "Талев":


"Преди да бъде превербуван като ОРОН, Иван Гарелов е бил кадрови офицер от I-во Управление ДС (така се е казвало ПГУ-ДС тогава), откъдето е уволнен. Защо е уволнен ли? На 19 декември 1967 г. младши лейтенант Иван Гарелов е назначен за служител на I-во Управление ДС. На 1 септември 1968 г. е изпратен в разузнавателната школа на КГБ. Ето какво пише в предложението за дисциплинарното му уволнение: "В школата мл. Лейтенант Гарелов ... е тръгнал по хлъзгавия път на пиянството, моралната разпуснатост и недисциплинираността. Влизал е в недостойни пререкания със съветските другари, напускал е без разрешение района на школата, а при връзките си с жени проявявал такова лекомислие, че допуснал да бъде заразен от венерическа болест трипер"!

 

Предложението за уволнение на Иван Гарелов
Предложението за уволнение на Иван Гарелов Източник: Zonanews
Предложението за уволнение на Иван Гарелов`
Предложението за уволнение на Иван ГареловИзточник: Zonanews
Предложението за уволнение на Иван Гарелов``
Предложението за уволнение на Иван ГареловИзточник: Zonanews

Ето какво пише в рапорт полк. Паско Маринов Тодоров, старши на спецкурс "Б"- гр. Москва до началника на I-во Управление ДС:
 
"Др. Началник, във връзка с поведението на слушателя Иван Гарелов донасям: в началото на септември м.г., след напиване в кафе "Лира", гр. Москва, същия си е загубил личния паспорт... Въпреки дадените обещания Гарелов и след това на няколко пъти се напива. Характерното за него е това, че много бързо се опива и в такова състояние не може да контролира действията си...В средата на април ми стана известно, че Гарелов е заболял от венерическа болест. При проверката се установи, че е болен от трипер и му се провежда лечение...Освен това, в поликлиниката на КГБ, където е бил на преглед, е съобщил на лекаря само името на жената, с която е имал полова връзка, без да даде други данни за нея". 

 

Рапорт на полк. Паско Тодоров за пиянските оргии на Гарелов в Москва
Рапорт на полк. Паско Тодоров за пиянските оргии на Гарелов в Москва Източник: Zonanews

Заради заразяването с венерическа болест и алкохолните залитания Иван Гарелов е наказан. На 29 април 1969 г. шефът на Първо главно предлага младши лейтенантът да бъде отзован от школата в СССР и уволнен дисциплинарно от органите на МВР. Две седмици по-късно, на 14 май, министърът на вътрешните работи на НРБ ген.-лейтенант Ангел Солаков издава заповед за уволнението на пияницата.

 

Заповедта за наказание и уволнение на Иван Гарелов от ДС
Заповедта за наказание и уволнение на Иван Гарелов от ДС Източник: Zonanews

Заповедта №3950 от 14 май 1969 г. гласи, че заради "грубо нарушаване на военната дисциплина и морално-битова разпуснатост ОТЗОВАВАМ от разузнавателната школа на КГБ в СССР мл. лейтенант Иван Стефанов Гарелов, разузнавач VI степен в I управление на ДС и на основание чл. 18, буква "в" от Закона за всеобщата военна служба в НРБ го УВОЛНЯВАМ по разпореждане, считано от датата на завръщането му в страната".

Така безславно приключва шпионската кариера на журналиста Иван Гарелов. Но ДС службата му продължава под псевдонима "Талев". 

Още от "Документи и архиви"

На 83 години почина бившият зам.шеф на ПГУ-ДС Тодор Бояджиев, който е работил за КГБ като зам.-резидент и резидент на ко

От документи от личното му кадрово дело и от работното му дело като зам.-резидент и резидент на ПГУ-ДС в Ню Йорк в края на 60-те и през 70-те години на миналия век разбираме, че е работил за КГБ

Прочетете повече прочетете повече

Още през октомври 2001 г. политологът Антон Тодоров описва анатомията на световния терористичен интернационал

Москва, която на практика създаде този световен терористичен интернационал по съветско време, сега интензифицира връзките с него, подчертава той

Прочетете повече прочетете повече

Бивш комунистически цензор в радио София, днес шеф в DW, обяви Кокорчо за новия Иван Костов (ДОКУМЕНТИ)

Днешният шеф на българската редакция на германското радио DW е бил комунистически цензор, завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София и е решавал дали да се спре или не дадено предаване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени