Депутат от "Възраждане" в бизнес връзки с руски граждани

Валери Сираков е учредител на структурата на откровено заставащата на позициите на Кремъл проруска партия "Възраждане" във Видин през 2017 г.

Валери Сираков (вляво) и Костадин Костадинов (в средата)
Валери Сираков (вляво) и Костадин Костадинов (в средата)

Областният координатор и избран за депутат в 49-то НС Валери Иванов Сираков се оказва в дългогодишни бизнес връзки с руски граждани, видя в архивите Zonanews.

 

Вимос 1
Вимос 1 Източник: Zonanews

Във фирма "Вимос 1" той притежава 34 % от капитала, а мажоритарен собственик там е фирма "Обединени региони" - дружество, което се притежава от гражданите на Руската федерация Максим Анатолиевич Китай и Константин Всеволодович Чураков. Същия Константин Чураков е управител на фирма "Вимос 1".

 

АКМ-04 ООД
АКМ-04 ООД Източник: Zonanews

Бизнес връзките през годините на избрания депутат от "Възраждане" се разпростират и с още една руска фирма - АКМ-04 ООД. С нея са съсобственици и съуправители в друго дружество - "Вимос".

 

Обединени региони
Обединени региони Източник: Zonanews

АКМ-04 ООД е собственост съответно на гражданите на РФ Константин Всеволодович Чураков и Андрей Евгениевич Вялкин, както и на дружеството "Обединени регион". 

 

Валери Сираков
Валери Сираков Източник: Facebook

Валери Сираков е учредител на структурата на откровено заставащата на позициите на Кремъл проруска партия "Възраждане" във Видин през 2017 г. Днес той е областен координатор на партията за област Видин  и член на Организационния съвет. Преди това е бил в управителното тяло на Политическо движение "Социалдемократи".

 

Валери Сираков в ПД Социалдемократи
Валери Сираков в ПД Социалдемократи Източник: Zonanews

Роден е  през 1956 г. в град Велико Търново. Средно образование завършва в град Червен бряг, а висше в СА "Д. А. Ценов" гр. Свищов със  специалност Финанси и кредит.

 

Професионалният му път започва през 1980 г. в Министерство на финансите – Държавен финансов контрол – Видин  – "Финансови ревизии в предприятията от промишления сектор" и преминава през управленски позиции в банки и други сектори. Бивш прокурист на "Тексимбанк" - клон Видин. 

 

Валери Сираков е бивш прокурист на Тексимбанк-клон Видин
Валери Сираков е бивш прокурист на Тексимбанк-клон Видин Източник: Zonanews

 

Още от "Документи и архиви"

Др. Путин, вие сте "велик историк"! Кремълският военнопрестъпник обяви независимостта на Белгия за руска заслуга! (ВИДЕО

Белгия постига независимост през 1831 по време на Лондонската конференция, на която Русия, Прусия и Австрия са против, искайки да оставят страната под управлението на холандския крал

Прочетете повече прочетете повече

Путин оправда Хитлер - заяви пред Тъкър Карлсън, че Полша е принудила нацистка Германия да я нападне

По време на разговора си с Тъкър Карлсън Путин спомена Полша 36 пъти - нито една друга европейска страна, освен Украйна, той не споменаваше толкова често

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени