Путин оправда Хитлер - заяви пред Тъкър Карлсън, че Полша е принудила нацистка Германия да я нападне

По време на разговора си с Тъкър Карлсън Путин спомена Полша 36 пъти - нито една друга европейска страна, освен Украйна, той не споменаваше толкова често

Тъкър Карлсън и Владимир Путин
Тъкър Карлсън и Владимир Путин Източник: Скрийншот видео кадър

Военнопрестъпник № 1 Владимир Путин нарече нападението на нацистка Германия срещу Полша през 1939 г. принудително. В интервю за журналиста Тъкър Карлсън той каза, че Полша е "преиграла" и е станала "твърде несговорчива", като по този начин е "принудила" Адолф Хитлер да започне агресия.

 

Путин твърди, че Полша, въпреки неприязънта си към Германия, е сътрудничила на нацисткия режим. Според него документи от архивите показват, че Хитлер е предложил на Полша да сключи мирен договор при условие, че Данцигският коридор й бъде предаден. Тази територия е отстъпена на Полша след Първата световна война и Хитлер се опитва да си я върне по мирен път. Според Путин обаче Полша отказала, което довело до избухването на войната.

 

Путин - отроче на двамата най-престъпни диктатори и военнопрестъпници на 20 век
Путин - отроче на двамата най-престъпни диктатори и военнопрестъпници на 20 век Източник: Колаж

"В края на краищата поляците го принудиха, заиграха се твърде много и принудиха Хитлер да започне Втората световна война с тях. Защо войната започва на 1 септември 1939 г. от Полша? Оказа се, че е несговорчива. Хитлер нямаше друг избор, освен да започне войната именно с Полша", добави той.

 

Руският диктатор отбеляза също, че Полша е участвала в разделянето на Чехословакия заедно с Германия. Путин изговори отдавна отречените опорки на съветската пропаганда като заяви, че СССР тогава е предложил на Полша да допусне съветски войски, които да се дислоцират в Чехословакия, за да я подкрепят, но полският външен министър е заплашил да свали съветските самолети, ако се опитат да прелетят през полска територия.

 

"Полша стана жертва на политиката, която провеждаше спрямо Чехословакия, защото според добре познатите протоколи Молотов-Рибентроп част от тези територии отидоха в Русия, включително Западна Украйна. Русия, под името Съветски съюз, по този начин се върна в историческите си територии", заключи Путин, без да казва, че източната част на Полша се е "отстъпила" на СССР в резултат на нахлуването на Москва в страната 16 дни след като е бил нападната от запад от хитлеристка Германия. Вследствие на договорката на двамата тоталитарни диктатори - Сталин и Хитлер.

 

По време на разговора си с Тъкър Карлсън Путин е споменал Полша 36 пъти, според "Гласът на Америка". Нито една друга европейска страна, освен Украйна, Путин не споменаваше толкова често по време на интервюто.

 

Източник: The Moscow Times

Още от "Документи и архиви"

Др. Путин, вие сте "велик историк"! Кремълският военнопрестъпник обяви независимостта на Белгия за руска заслуга! (ВИДЕО

Белгия постига независимост през 1831 по време на Лондонската конференция, на която Русия, Прусия и Австрия са против, искайки да оставят страната под управлението на холандския крал

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени