Разсипнически сговор наднича зад Димитър Делчев от Движение "България на гражданите"

Бащата на Димитър Делчев, Андрей, е бил особено близък партньор на Корнелия Нинова при РМД-приватизацията на "Техноимпекс"

Димитър Делчев
Димитър Делчев Източник: Zonanews

Антон Тодоров

 

Днес синчето на другаря Андрей Делчев е лидер на "дясната" партия на снахата на ЦК на БКП Меглена Кунева "Движение България на гражданите" и харчи паричките на татко, синчето на другарката Нинова завърши супер скъпо образование в Америката и работи в Ротшилдовата банка "Голдмън Сакс", другарката Кунева е съветник в Страсбург и Брюксел. Както се казва, ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ – УРЕДЕНИ. 
А вие им гласувайте и захранвайте със сиромашията си тяхната "фабрика за луксозни съдби", като Ви е толкова акъла! 

 

Особено близък партньор на Корнелия Нинова в РМД-то приватизирало външнотърговското дружество "Техноимпекс" е бащата на днешния председател на криптокомунистическата формация "Движение България на гражданите" Димитър Делчев. Казва се Андрей Делчев и е изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация. Да припомня - "дясната" партия ДБГ е създадена от снахата на ЦК на БКП Меглена Кунева. Но заради груби заигравания с крайнолевичарски формации, групирани около любимката на Васил Божков-Черепа о Кюстендил, ДБГ днес е на път да бъде изгонена от Европейската народна партия - процедурата за това вече е задействана.

 

Тъмните сенки от някогашната приватизация "стил Иван Костов" са на път да срутят всички опити на синчето на Андрей Делчев да се превърне в "смокинов лист" - той и бутиковата му партия - за акробатиките на Мая Манолова. Скелетите в гардероба са онова, от което най-много се плашат да не се появи точно сега, защото може да обърка скверните им планове да излъжат за пореден път някаква група от избирателите и да си осигурят пребиваване във "фабриката за луксозни съдби". 

 

Кой е Андрей Делчев? Погледнах в моя архив и видях, че извън официалната биография, която всеки може да прочете в интернет, този човек е особено близък от над 20 години с другарката Корнелия Нинова. Близък е по линията на РМД-приватизацията на "Техноимпекс"! Вижте какво показват документите:

 

Андрей Делчев
Андрей Делчев

На 23 октомври 1998 г. се провежда учредителното събрание на работническо-мениджърското дружество (РМД) "Техноимпекс-98" АД, което от висши седесарски фактори е решено, че трябва да приватизира външнотърговското дружество "Техноимпекс". Да го приватизира, както вече знаете много добре, като за "наши хора". Председател на учредителното събрание на РМД-то, удостоен с голямо доверие както от седесарските гаулайтери по това време, така и от другарката Нинова, е  другарят Андрей Делчев. По това време той е управител на "Евролекс-България" ООД и очевидно не случайно е избран на тази важна позиция в РМД-то.

Протокол на Учредителното събрание на РМД Техноимпекс-98
Протокол на Учредителното събрание на РМД Техноимпекс-98`
Протокол на Учредителното събрание на РМД Техноимпекс-98

Два месеца по-късно, на 29 декември 1998 г. в сградата на Министерството на търговията и туризма, се провеждат преговори с потенциалния купувач на 67 % от акциите на "Техноимпекс" ЕАД-гр. София. Комисията на министерството се оглавява от Христо Михайловски, с прякор "Зетя", защото той е зет на тогавашния председател на НС и втори по властови възможности в СДС по онова време Йордан Соколов (в миналото си съветник в Държавния съвет на Народна република България). Потенциалният купувач се представлява от другарката (тогава безпартийна седесарка и г-жа) Корнелия Нинова - "синя баронеса" с червено сърце, назначена от най-високо място за изпълнителен директор ВТД "Техноимпекс" и калесана за изпълнителен директор и главен акционер на РМД "Техноимпекс-98" АД, г-н Андрей Делчев и г-жа Стойка Куртева.

 

Синята баронеса с червено сърце
Синята баронеса с червено сърце Източник: Zonanews

Андрей Делчев рамо до рамо с Корнелия Нинова води преговорите за тази сделка, която две години по-късно ще бъде описана във официална книга на НС на БСП, анализираща дивата корупция по времето на Иван Костов и СДС като "съмнителна сива сделка". Меко казано, мнооого меко казано! Ето, имаме документите, които доказват всичко това.

Христо Михайловски, Корнелия Нинова и Андрей Делчев като участници в приватизацията на Техноимпекс
Христо Михайловски, Корнелия Нинова и Андрей Делчев като участници в приватизацията на Техноимпекс`
Христо Михайловски, Корнелия Нинова и Андрей Делчев като участници в приватизацията на "Техноимпекс"

Минават шест години – Андрей Делчев е особено доверен юрист на другарката Нинова и затова е избран за пълномощник и адвокат на РМД-то, спрямо което Агенцията за следприватизационен контрол води дело за неизпълнени клаузи от приватизационния договор. Другарката Нинова скоро ще стане зам.-министър, взела си е своето от сделката, скоро ще продаде и акциите си за 65 000 лв. Андрей Делчев – също си е взел своето. 

Андрей Делчев като пълномощник на РМД Техноимпекс-98 на Корнелия Нинова по делата срещу него
Андрей Делчев като пълномощник на РМД "Техноимпекс-98" на Корнелия Нинова по делата срещу него

 

Още от "Документи и архиви"

Др. Путин, вие сте "велик историк"! Кремълският военнопрестъпник обяви независимостта на Белгия за руска заслуга! (ВИДЕО

Белгия постига независимост през 1831 по време на Лондонската конференция, на която Русия, Прусия и Австрия са против, искайки да оставят страната под управлението на холандския крал

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени