Защо комунистическото ченге Тодор Бояджиев иска закриването на Комисията по досиетата?

Нека разчистването на сметките с ДС и РУМНО започне сега

Тодор Бояджиев
Тодор Бояджиев

В отворено писмо от петък, бившият кадрови служител на мракобесната Държавна сигурност Тодор Бояджиев лее огън и жупел срещу Комисията по досиетата. Този човек сякаш е изваден от нафталина, все едно е заспал дълбок сън и някой внезапно (и без нужда) го е събудил. В това писмо, адресирано до президента, до премиера, до лидерите на парламентарно представените групи, членовете на МС и народните представители, се иска (за кой ли път) закриване на Комисията по досиетата. Аргументите на този човек са толкова елементарни и глупави, опитите за защита на националпредателската дейност на комунистическите ДС и РУМНО е толкова бездарна и от ниска проба, че това творение на позора не може да остави информирани хора като екипа на Zonanews без реакция. За да е по-лесно разбираем и прегледен, отговорът ни към "опорките и аргументите" на комунистическия десар Бояджиев ще бъдат построени на принципа на теза-контратеза-аргумент.

 

Тодор Бояджиев
Тодор Бояджиев Източник: Facebook

Нека разчистването на сметките с ДС и РУМНО започне сега:
1. Тодор Бояджиев твърди, че повод за писмото му "е най-новата "история" с привлечените за съветници на министъра на външните работи г-жа Теодора Генчовска доказали се във времето професионалисти от ранга на посланик Петър Воденски". Край на цитата. С което отново отваря темата за крайно злопоучните, скандални и абсолютно неприемливи назначения от министърката на външните работи на комунистически елементи от ДС и РУМНО за членове на политическия й кабинет. Първо, абсурдно е на 33 г. от падането на комунистическия режим в МВнР да се появят хора, щатни и нещатни сътрудници на тоталитарните тайни служби. Защо това е така? Това е така, защото тези служби бяха обикновен апендикс, продължение, "филиал" на съветските такива. Това определение – за ДС като филиал на КГБ в България – е на комунистическия диктатор Тодор Живков, което той прави при негова среща с Андропов преди повече от 40 години. Това определение е класика, то е аксиома, правило, в едно изречение е описана цялата природа на тези служби. Ерго, след като си работил в служби, които са били "филиал на КГБ в България", то ти в крайна сметка си работил за фирмата-майка, за КГБ, за Съветите. Следователно – представители на тези тоталитарни тайни служби по никакъв начин не трябва да припарват до публични позиции, камо ли да са в дипломацията или сектор "Сигурност".

 

Тодор Живков пред Андропов-ДС е филиал на КГБ
Тодор Живков пред Андропов-ДС е филиал на КГБ
Източник: Zonanews
Тодор Живков пред Андропов-ДС е филиал на КГБ
Тодор Живков пред Андропов-ДС е филиал на КГБ
Източник: Zonanews

Тодор Бояджиев е завършил едногодишна школа на КГБ в Москва и в средата на 70-те години отива за втори път на обучение в цитаделата на билшевишката империя на злото - този път, за да завърши двумесечен курс за ръководни кадри в школа на КГБ! Това как Ви се струва, какви изводи може да си направите от този факт, документално доказан? Просто е - този човек е лансиран от КГБ и Москва и затова е подготвян от тях и инсталиран на ключови позиции първо в ПГУ-ДС, където стига до зам.-председател на управлението. След 10 ноември заема позицията главен секретар на МВР. Това обвързване с КГБ и Москва е белег на страхотен "патриотизъм" (казано с ирония)!

 

Тодор Бояджиев е завършил разузнавателна школа в Съветите
Тодор Бояджиев е завършил разузнавателна школа в Съветите Източник: Zonanews
Тодор Бояджиев е завършил разузнавателна школа на КГБ в Съветите и специален курс за ръководни работници
Тодор Бояджиев е завършил разузнавателна школа на КГБ в Съветите и специален курс за ръководни работници Източник: Zonanews

2. Според бившия служител на просъветската структура ДС Тодор Бояджиев, едно от първите неща в посока "промяна" трябвало да бъде закриването на Комисията по досиетата. Нека видим къде го "стяга чепикът" и защо КОМДОС за него и за още хиляди комунистически ченгета е като трън в очите. Комисията по досиетата вече четиринадесет години разкрива истината за националпредателския характер на комунистическите тайни служби. Прави това като обработва и подготвя за изследователи, журналисти и граждани милиони архивни единици от документалните масиви на тези служби. Колкото и парадаксално да ви се струва, точно това е най-големият проблем за тези хора. Защо ли? Много е просто – когато се запознаеш с истинските документи от архивите, вкл. личните кадрови дела (ЛКД) в ДС, работните дела (РД) в ДС и РУМНО, личните дела (ЛД) на служителите в РУМНО, служебните архиви на двете служби, партийните архиви в тях, кореспонденцията на МВР-ДС с КГБ и РУМНО с ГРУ, разбираш, че никога, по никакъв повод в периода 1944-1989 г. тези хора не са работили за националните интереси, за интересите на българската нация, за интересите на отечеството ни.

Отдел Кадри на ЦК на БКП дава съгласие Т. Бояджиев да бъде изпратен в ООН-Ню Йорк
Отдел Кадри на ЦК на БКП дава съгласие Т. Бояджиев да бъде изпратен в ООН-Ню Йорк Източник: Zonanews

Нека припомним – в тези години България беше окупирана от просъветски болшевишки режим, натрапен на българите от съветските орки и поддържан с терор и репресии 45 години. През този период ДС и РУМНО бяха филиали на КГБ и ГРУ (по собственото признание на висшите комунистически гаулайтери). В нито един документ на тези служби, по никакъв повод в този период няма да срещнете словосъчетанието "национални интереси". Никъде, по никакъв повод!

Тодор Бояджиев е работил първо за съветската резидентура в Ню Йорк
Тодор Бояджиев е работил първо за съветската резидентура в Ню Йорк Източник: Zonanews

Вижте горния документ - той е от работното дело на Т. Бояджиев като резидент в Ню Йорк. Вижте какво пише - материалите от агент "Норберг" са предавани директно на съветската резидентура. И този тип днес пише за "достойнство", за "професионализъм", че той и другите от ДС били защитавали националните интереси на България. Това е пълно безобразие и недостижимо нахалство! Тодор Бояджиев да вземе и да покаже един документ, който да опровергае нашето твърдение. Да покаже един документ, в който да е написано, че еди-кой си кадрови служител или секретен сътрудник, агент, информатор, доверено лице, доверена връзка, явочник, хазяин на конспиративна квартира, перспективно лице, агент-информатор, агент-наводчик или какъвто и да е друг от категориите на сътрудническите апарати на ДС и РУМНО или кандидат за такъв, е свършил еди-какво си в полза на националния интерес на НРБ. Няма такъв документ! Ние сме прочели, изследвали и анализирали стотици хиляди документи от всякакви архиви на двете служби – такова словосъчетание никога не се е появилo! Нито веднъж, в нито един документ. Нека кажем ясно и недвусмислено – ДС и РУМНО имаха за задача да крепят и пазят натрапения от съветските орки антибългарски репресивен режим в отечеството ни. И като такива е редно да бъдат лустрирани – поне това. За съжаление нито една партия през тези 33 г. не проведе последователна лустрационна политика. Нещо повече - в демократични времена, уж демократичен президент като Желю Желев назначи Тодор Бояджиев за главен скеретар на МВР през ноември 1990 г. 

През ноември 1990 г. уж демократичният президент на България го назначава за главен секретар на МВР
През ноември 1990 г. уж демократичният президент на България го назначава за главен секретар на МВР Източник: Zonanews



 

За сметка на това, днес виждаме, че се случва необявена, на фонов режим лустрация основно заради нас, тези които показваме истината за националпредателската същност на ДС и РУМНО и Комисията по досиетата, която прави възможно изследването на разобличаващите за тоталитарните служби техни собствени документи. Не е малко, макар че е недостатъчно!

Вижте тези документи от работното дело на Тодор Бояджиев - той е бил доста некадърен и слаб дори като комунистически разузнавач.

Тодор Бояджиев със супер слаби резултати като разузнавач от ПГУ-УНТР-ДС
Тодор Бояджиев със супер слаби резултати като разузнавач от ПГУ-УНТР-ДС Източник: Zonanews
Тодор Бояджиев със супер слаби резултати като разузнавач от ПГУ-УНТР-ДС (2)
Тодор Бояджиев със супер слаби резултати като разузнавач от ПГУ-УНТР-ДСИзточник: Zonanews
Тодор Бояджиев със супер слаби резултати като разузнавач от ПГУ-УНТР-ДС (3)
Тодор Бояджиев със супер слаби резултати като разузнавач от ПГУ-УНТР-ДСИзточник: Zonanews
Тодор Бояджиев със супер слаби резултати като разузнавач от ПГУ-УНТР-ДС (4)
Тодор Бояджиев със супер слаби резултати като разузнавач от ПГУ-УНТР-ДС Източник: Zonanews
Тодор Бояджиев със супер слаби резултати като разузнавач от ПГУ-УНТР-ДС (5)
Тодор Бояджиев със супер слаби резултати като разузнавач от ПГУ-УНТР-ДС Източник: Zonanews

3. Тодор Бояджиев отново върти изтърканата и много фалшива плоча за "поставяне на знак за равенство между оперативното понятие "сътрудник" и моралната категория "доносник". Край на цитата. Това е крайно фалшиво твърдение – никой сериозен изследовател, солиден познавач на тази материя, не би си позволиил и не си позволява да пише за "доносници". Това е езикът на 90-те години, където очевидно Бояджиев е заспал и днес се е събудил. Забележете, той не излага никакви аргументи, а в арогантното си и много неаргументирано отворено писмо ползва единствено епитети, обиди, глупави определения и инсинуации. Говори за "недорасли капацитети", "активни борци-шушумиги за демокрация", "зловредни манипулации" и все в този ред. Бояджиев, това са само епитети, твои собствени усещания и мнения – това не са аргументи. Та като казахме аргументи, нека зададем един много важен въпрос – след като личните кадрови дела и работните дела на десетки хиляди кадрови служители и секретни сътрудници в ДС и РУМНО са разсекретени от същата тази Комисия по досиетата, та след като са разсекретени и могат да бъдат публикувани, защо почти никой (с много редки изключения, които се броят на пръстите на едната ръка – Божидар Димитров, Велизар Енчев и още няколко) от тях не публикува оригиналните документи от тези лични и работни дела, не започна да използват тези документи като аргумент в пледоариите си в собствена защита? Не е ли естествено – след като твърдиш, че си вършил чутовни подвизи в защита на страната си, че си много голям професионалист, че поставял интересите на държавата и нацията над всичко – вземи и публикувай от собствените си документи в КОМДОС доказателства за тези твърдения. Но не, никой не иска да прави такова нещо, никой не прави такова нещо. Всички бивши ченгета от ДС и РУМНО ни разтягат отдавна втръснали, неверни, лъжливи, абсолютно нямащи нищо общо с документалната истина лакърдии. Нека тогава свършим вместо тях това и видим какво показват документите от личното и работни дела на самия Тодор Бояджиев. Ето документ, в който Тодор Бояджиев се ангажира да "донася"! Сам го е подписал. А как се нарича този, който донася, ако не "доносник". 

В собственоръчно подписана декларация от 1963 г. Тодор Бояджиев се задължава да донася
В собственоръчно подписана декларация от 1963 г. Тодор Бояджиев се задължава да донася Източник: Zonanews

4. Тодор Бояджиев лъже, че Комисията по досиетата "получава от бюджета ни, от нашите пари, които държавата ни удържа чрез данъци повече, отколкото Държавната агенция за разузнаване (ДАР)". Край на цитата! И добавя втора стопроцентова лъжа - че Комисията по досиетата имала бюджет от 16 млн. лв.? Апропо, тези сто процента неверни твърдения и крайно непрофесионалното боравене с числа показват нивото на "професионализъм" на елементите като Тодор Бояджиев, с което те толкова безсъвестно се хвалят. Що за професионалист си, ако можеш да бъдеш толкова лесно разобличен, че говориш пълни глупости? Елементарно е - влизаш в сайта на Комисята и с няколко клика откриваш колко е нейният бюджет - 4 млн. 348 хил. лв., или почти четири пъти по-малко от това, което некадърникът Тодор Бояджиев твърди. Вие представяте ли си какъв "велик разузнавач" е бил, след като не може да види оставеното на масата, след като не може да провери елементарен факт, за да бъде в синхрон с истината и се плъзга в лъжи, неверни твърдения и манипулации. Впрочем, "великите разузнавачи" от ДС и РУМНО са такива - 99 % от тях са пълни некадърници, има една микроскопична част от тях, които все пак са демонстрирали качества и способност и за това се откриват доказателства в личните и работните им дела.

Бюджетът на  КОМДОС е 4 млн. 348 хил. лв.
Бюджетът на КОМДОС е 4 млн. 348 хил. лв.`
Бюджетът на КОМДОС е 4 млн. 348 хил. лв.Източник: КОМДОС

5. Когато се запознаете с документите в личните кадрови и личните дела на кадровите служители от ДС и РУМНО, едно нещо не може да не Ви направи впечатление – там празно няма, в 99,99 % това са хора от кървавочервени комунистически родове. Съпругите им – също. Много често бащи, майки, дядовци, баби, чичовци, вуйчовци, братя, сестри – всичко е комуняги, болшевишки национални предатели и обикновено работят или като идеологически работници, или като служители в същите репресивни комунистически служби. В тези служби е било невъзможно да попадне нормален, т.е. незаразен от болшевишкия маразъм човек! Съдете сами – както пише в личното кадрово дело на самия Тодор Бояджиев "всичките му близки по линия на баща му и майка му са в редовете на Партията и заемат отговорни партийни и държавни постове". Край на цитата!

 

Родителите на Тодор Бояджиев са ортодоксални комунистически конспиратори
Родителите на Тодор Бояджиев са ортодоксални комунистически конспиратори Източник: Zonanews
Родителите на Тодор Бояджиев са ортодоксални комунистически конспиратори`
Родителите на Тодор Бояджиев са ортодоксални комунистически конспираториИзточник: Zonanews

Вижте какво е работил бащата на съпругата му – шифровчик в комунистическото разузнаване, работил във Виена, а самата Радка (съпругата на Т.Бояджиев) е успяла с народни пари заради шпионстването на баща си във Виена да завърши гимназия в австрийската столица и немска филология във Виенския университет.

 

Бащата на съпругата му е бил радист в ПГУ-ДС
Бащата на съпругата му е бил радист в ПГУ-ДС Източник: Zonanews

6. Комунистическият кадрови служител на Държавна сигурност Тодор Бояджиев пише за бившите си колеги, че те били "достойни българи". Прощавайте, това е мерзост! Тези хора са служили на чужди интереси, служили са на болшевишкия режим, били са обикновен апендикс на съветските сродни служби, работили са за реализация на човеконенавистничеките цели на една мизантропична идеология и нейните политически проявления, каквито сатрапските болшевишки режими в Източния блок представляваха. Вече позор за Вас, дано получите всички според антибългарските си дела!

Още от "Документи и архиви"

Др. Путин, вие сте "велик историк"! Кремълският военнопрестъпник обяви независимостта на Белгия за руска заслуга! (ВИДЕО

Белгия постига независимост през 1831 по време на Лондонската конференция, на която Русия, Прусия и Австрия са против, искайки да оставят страната под управлението на холандския крал

Прочетете повече прочетете повече

Путин оправда Хитлер - заяви пред Тъкър Карлсън, че Полша е принудила нацистка Германия да я нападне

По време на разговора си с Тъкър Карлсън Путин спомена Полша 36 пъти - нито една друга европейска страна, освен Украйна, той не споменаваше толкова често

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени