КЕВР заседава за цената на газа през май

КЕВР очаква днес да получи окончателното заявление на обществения доставчик с актуални данни за ценообразуващите елементи

Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Източник: Zonanews

Закрито заседание на КЕВР за утвърждаване цената на природния газ за месец май ще се проведе днес. Заседанието беше предвидено за 10 май, но се отложи.

 

"Булгаргаз" информира енергийния регулатор, че Министерството на енергетиката започва проверка на ценообразуването на природния газ за месец май. По неофициална информация проверката е приключила и нарушения не са открити.

 

КЕВР очаква днес да получи окончателното заявление на обществения доставчик с актуални данни за ценообразуващите елементи на природния газ за месец май 2022 година.

 

Непосредствено след това Комисията за енергийно и водно регулиране ще насрочи заседание за утвърждаване на окончателната цена на "Булгаргаз" за месеца.

Още от "Икономика"

Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проектите за нови ядрени мощности в АЕЦ "Козлодуй" и Вертикалн

Проектите са от стратегическо значение за гарантиране на енергийната сигурност на страната и региона в дългосрочен план, подчерта енергийният министър Владимир Малинов

Прочетете повече прочетете повече

Турската "Боташ" и американската "ЕксънМобил" се договориха за доставка на втечнен природен газ в Турция

Mиналият месец турският министър на енергетиката заяви, че Турция преговаря с "ЕксънМобил" по сделка за закупуването на втечнен природен газ за над $1 млрд.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени