Промяна продължава - овцете в България вече са под милион

Първенци по броя в българското животновъдство са птиците

Овце
Овце Източник: Pixabay

С 300 хиляди са намалели овцете, отглеждани в България, сочат данните за регистрираните селскостопански животни у нас. Отчита се и намаляване броя на говедата. Според статистиката  у нас в момента се отглеждат малко над 987 хиляди овце, докато преди три години са били един милион и триста хиляди.

 

Актуалният брой на говедата и биволите в страната е 534 хиляди, 156 хиляди са козите, далеч по-малко - едва малко над 15 хиляди са конете, отглеждани у нас. Селскостопанската статистика отчита, че пчелните семейства надвишават броя на прасетата - 553 хиляди свине е имало във фермите в България, а 706 хиляди са пчелните семейства.

 

Първенци по броя в българското животновъдство са птиците. Общият им брой е над 29 милиона. Сред са и 144 щрауса.

Още от "Икономика"

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени