25% от пътищата се нуждаят от ремонт

Това не е заради бездействие на едно или друго правителство, а резултат от икономическа реалност, която сме имали през последните 20-30 години, подчерта той

Пътен ремонт
Пътен ремонт Източник: Пресцентър на МРРБ

Около 5500 километра от републиканската пътна мрежа на страната са за основен ремонт. Това са над 25% от нея, съобщи наскоро министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков.

 

Това не е заради бездействие на едно или друго правителство, а резултат от икономическа реалност, която сме имали през последните 20-30 години - имали сме по-малко финансови възможности, отколкото са били потребностите за поддържане на вече изградена пътна мрежа, допълни той. Министър заяви, че е съгласен с необходимостта от приоритизацията на пътните обекти за ремонт. Апели за приоритизация получават от всяка област в България, допълни Цеков.

 

Министърът отчете изоставане по темата за обходните пътища. Мога да се ангажирам със старта на проектиране на обходни пътища, за да може да залегнат в бъдеща инвестиционна програма, когато сме изградили основните пътни артерии, да можем да преминем и към обходите, посочи Цеков. Той съобщи, че на този етап в инвестиционната програма като проектна готовност залягат няколко обхода и те са преди всичко на големите областни градове.

Още от "Икономика"

Българската страна ще съдейства на Украйна във възстановяването на енергийната инфраструктура

Министър Малинов и посланик Илашчук обсъдиха и въпроса с потенциалната продажба на части от оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна във връзка с решение на Народното събрание от м. юли 2023 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени