Алуминият с нова рекордна цена заради руската военна инвазия в Украйна. Златото също поскъпва

Тройунция от благородния метал, смятан за убежище от инвеститорите, повиши цената си с 9,6 на сто на годишна основа до 1941,52 долара

Алуминий
Алуминий Източник: Zonanews

Цената на алуминия достигна тази сутрин нов исторически рекорд от 3382,50 долара за тон, няколко часа след началото на руската инвазия в Украйна.

 

Новият максимум беше достигнат малко преди 6:00 часа по Гринуич, надхвърляйки предишния рекорд от 3380,15 долара за тон, достигнат на 11 юли 2008 г. След руската атака срещу Украйна поскъпна и златото.

 

Злато
Злато Източник: Zonanews

Тройунция от благородния метал, смятан за убежище от инвеститорите, повиши цената си с 9,6 на сто на годишна основа до 1941,52 долара - най-високо равнище от началото на 2021 година, съобщава швейцарската агенция за финансова информация А Ве Пе (AWР), цитирана от БТА.

 

На пазарите цари паника, изтъкна Ипек Озкардеска, анализатор от "Сюискуот" (Swissquote), изтъквайки, че в момента е невъзможно да се предвиди сценарий по отношение движението на котировките.

Още от "Икономика"

НС възложи да се проведат преговори с "Хюндай" за изграждане на нови блокове на АЕЦ "Козлодуй"

Решението беше внесено от Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) и Станислав Анастасов (ДПС) и подкрепено от парламентарните комисии по енергетиката и по околната среда и водите

Прочетете повече прочетете повече

Примка на шията на "Газпром": Европа и Китай се договориха да купуват повече газ от Катар вместо от Русия

Катарският газ ще замени руския газ в Европа, доставките на който миналата година паднаха до нивата от времето на Леонид Брежнев (70-те години на 20 век)

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени