Американският търговец на селскостопански стоки "Бъндж" продава бизнеса си в Русия

През последните години "Бъндж" намали дейностите си по търговията със зърно в Русия, включително и като продаде своя терминал за износ на зърно в Ростов миналата година

Маслодайни семена
Маслодайни семена Източник: Pixabay.com

Американският търговец на селскостопански стоки "Бъндж" (Bunge Ltd) съобщи, че се е съгласил да продаде своя бизнес за преработка на маслодайни семена в Русия на Карен Ванецян, мажоритарен акционер в "Ексойл груп" (Exoil Group), предаде Ройтерс.

 

Продажбата включва завод за преработка на слънчоглед във Воронеж. "Бъндж" и неговите конкуренти "Арчър-Даниелс-Мидланд" (Archer-Daniels-Midland), "Каргил" (Cargill) и "Луис Драйфус" (Louis Dreyfus), които заедно съставят квартета на водещите глобални търговци на зърно, започнаха да намаляват операциите си в Русия през март, след като руските сили нахлуха в Украйна.

 

"Бъндж" още не е оповестил финансови подробности за сделката. "Благодарни сме на екипа, че продължава да доставя основни храни и фуражи в тази предизвикателна среда", каза Грег Хекман, главен изпълнителен директор на компанията.

 

През последните години "Бъндж" намали дейностите си по търговията със зърно в Русия, включително и като продаде своя терминал за износ на зърно в Ростов миналата година.

Още от "Икономика"

Последни новини

Най-четени