България май подкрепила инициатива за развитие на ядрената енергетика, но не се знае кой я е подкрепил

Министър Андрей Живков уж подкрепя позицията, инициирана от Франция, но не се знае дали е подписал статия във "фигаро" по темата

Андрей Живков
Андрей Живков Източник: МС

Франция, България и още осем страни от ЕС излязоха с обща инициатива в подкрепа на атомната енергия, предаде Франс прес.


Тя има да играе роля в борбата срещу глобалното затопляне, подчертават 10-те държави в съвместна статия, публикувана в неделя във френския ежедневник "Фигаро" и още няколко европейски вестника, под която стоят министерски подписи.

 

Сред тях няма български медии и не е известно чий подпис стои от името на България. От Министерството на енергетиката са съобщили за "Дневник", че "министър Андрей Живков подкрепя позицията, инициирана от Франция", но не можаха да уточнят дали той е подписал статията, заедно с колегите си министри.

Още от "Икономика"

Българската страна ще съдейства на Украйна във възстановяването на енергийната инфраструктура

Министър Малинов и посланик Илашчук обсъдиха и въпроса с потенциалната продажба на части от оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна във връзка с решение на Народното събрание от м. юли 2023 г.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени