България поиска да се удължи срокът на офертата за танкерите с втечнен газ от САЩ

Темата за енергийната криза и в следващите дни ще остане водеща за страната

Министерство на енергетиката
Министерство на енергетиката Източник: Zonanews

Темата за енергийната криза и в следващите дни ще остане водеща за страната. Точно след 5 дни - на 19 август, изтича срокът, в който управляващите трябва да решат искат ли договорените от предишната власт танкери с втечнен газ от Америка или не. За да спечели още малко време за това решение, кризисният щаб е поискал отсрочка от американската фирма.

 

Това потвърдиха за NOVA от Министерството на енергетиката. В същото време продължават и усилията да се пусне газовата връзка с Гърция, като в сряда предстои още една проверка на газовото трасе.

 

Още в средата на седмицата енергийният министър Росен Христов посочи, че още не са готови с решението за доставката на танкерите втечнен газ от Америка. "За момента не отказваме нищо. Имах разговор с фирмата и ги помолих за удължаване на срока за приемане на тяхната оферта. Тя си е на масата, имаме я предвид", заяви той тогава.

 

5 дни преди този срок да изтече, от кризисния щаб в енергетиката потвърдиха, че такава отсрочка е поискана. Отговорът на американската компания все още се очаква.

Още от "Икономика"

Последни новини

Най-четени