БЕХ: Булгартрансгаз е независим преносен оператор, ще оповестим решението

По-рано днес служебният министър на енергетиката Андрей Живков поиска отстраняването на ръководството на "Булгартрансгаз"

Български енергиен холдинг
Български енергиен холдинг Източник: БГНЕС
В БЕХ ЕАД се очаква писмено потвърждение на направеното искане от министъра на енергетиката, след което същото ще бъде разгледано от Съвета на директорите на БЕХ ЕАД. Това се казва в позиция на Български енергиен холдинг, след като по-рано днес служебният министър на енергетиката Андрей Живков поиска отстраняването на ръководството на "Булгартрансгаз".
 
Искането е във връзка с проверка на КЕВР, която потвърждава основни изводи на Министерството на енергетиката за управлението на газовото дружество и драстичното увеличение на задълженията. "Следва да се има предвид че Булгартрансгаз ЕАД е вертикално интегрирано предприятие с двустепенна система на управление. То е независим преносен оператор, съгласно Закона за енергетика. Решението на Съвета на директорите на БЕХ ЕАД ще бъде публично оповестено", заявиха от БЕХ.

Още от "Икономика"

Българската страна ще съдейства на Украйна във възстановяването на енергийната инфраструктура

Министър Малинов и посланик Илашчук обсъдиха и въпроса с потенциалната продажба на части от оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна във връзка с решение на Народното събрание от м. юли 2023 г.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени