Бившият директор на Българската агенция за инвестиции: Стамен Янев нахлу като мутра и буквално ме изрита

Десислава Трифонова съобщи, че само за първото тримесечие на годината има сертифицирани проекти за 800 млн. лв.

Десислава Трифонова
Десислава Трифонова Източник: Novini.bg

Малко след уволнението си бившата вече директорка на БАИ Десислава Трифонова нарече действията на служебния икономически министър Кирил Петков реваншизъм и съобщи, че е уволнена без причина и предизвестие.

 

"Сутринта в 11 часа г-н Стамен Янев нахлу като мутра в кабинета ми и бях изгонена като ми беше връчена заповед на министър Петков за освобождаване без мотиви и предупреждение", обясни Трифонова. Тя заяви, че ако мотив е несправяне с работата ѝ, вече бившата шефка на БАИ го посъветва да види резултатите – за миналата година има сертифицирани проекти за над 1 млрд.лв.

 

Служебният министър на икономиката Кирил Петков съобщи по-рано днес, че бившият дългогодишен директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев се завръща начело на БАИ. Петков обясни смяната с търсенето на професионализъм.

 

Досегашният директор Десислава Трифонова опонира:
"Това е абсолютен рекорд за последните 6 г. За първото тримесечие има сертифицирани проекти за 800 млн. лв. Плановете ни бяха до края на годината да направим още по-голям рекорд и да достигнем 1,5 млрд. лв.", заяви Трифонова, която беше назначена на поста миналия ноември.

 

Тя подчерта, че не е била извикана на среща с министъра и не го познава. Заяви още, че е "под достойнството" ѝ да се занимава с темата, но настоя за "правдоподобно обяснение" от министъра: "Ако това не е реваншизъм, аз не знам какво да нарека "реваншизъм" – да гоним хора, които работят. Няма нередности по моята дейност, няма проверки вътре в агенцията и срещу агенцията. Няма професионални мотиви за моето махане, не съм член на ПП ГЕРБ и на нито една партия".

 

Трифонова допълни: "Аз съм назначена като експерт. Аз бях уволнена и буквално унизена. Г-н Петкова се появи и буквално ме изрита", каза тя пред журналисти. 

Още от "Икономика"

Нанков: На новата власт аутобанът на Северна България не й е приоритет и ще доведе до спиране на строителството му

Министър, който сам гордо казва, че познава инвестиционния процес от А до Я, да отиде на работна площадка и да я представи за трасе на магистрала "Хемус" – ето това вече е върха, коментира още Нанков

Прочетете повече прочетете повече

Жельо Бойчев доказа с документи, че пред Русия служебното правителство е било за "Южен поток"

Първият документ е електронно съобщение, пратено от iPhone, от служебния министър Васил Щонов до лице на име Леонид, а вторият е от зам.-шефът на "Южен поток" от руска страна Алексей Сребряков

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

ГЕРБ: Язовир "Пазар дере" е източен за 3 дни, това е тежка манипулация на предизборния щаб на Радев

Пред медиите кандидат-депутатът от 24 МИР Тома Биков настоя секретарят на президента по антикорупция Пламен Узунов да даде обяснение за разпространените в интернет кадри, на които се вижда как той получава торба с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков

Последни новини

Най-четени