Бившият директор на Българската агенция за инвестиции: Стамен Янев нахлу като мутра и буквално ме изрита

Десислава Трифонова съобщи, че само за първото тримесечие на годината има сертифицирани проекти за 800 млн. лв.

Десислава Трифонова
Десислава Трифонова Източник: Novini.bg

Малко след уволнението си бившата вече директорка на БАИ Десислава Трифонова нарече действията на служебния икономически министър Кирил Петков реваншизъм и съобщи, че е уволнена без причина и предизвестие.

 

"Сутринта в 11 часа г-н Стамен Янев нахлу като мутра в кабинета ми и бях изгонена като ми беше връчена заповед на министър Петков за освобождаване без мотиви и предупреждение", обясни Трифонова. Тя заяви, че ако мотив е несправяне с работата ѝ, вече бившата шефка на БАИ го посъветва да види резултатите – за миналата година има сертифицирани проекти за над 1 млрд.лв.

 

Служебният министър на икономиката Кирил Петков съобщи по-рано днес, че бившият дългогодишен директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев се завръща начело на БАИ. Петков обясни смяната с търсенето на професионализъм.

 

Досегашният директор Десислава Трифонова опонира:
"Това е абсолютен рекорд за последните 6 г. За първото тримесечие има сертифицирани проекти за 800 млн. лв. Плановете ни бяха до края на годината да направим още по-голям рекорд и да достигнем 1,5 млрд. лв.", заяви Трифонова, която беше назначена на поста миналия ноември.

 

Тя подчерта, че не е била извикана на среща с министъра и не го познава. Заяви още, че е "под достойнството" ѝ да се занимава с темата, но настоя за "правдоподобно обяснение" от министъра: "Ако това не е реваншизъм, аз не знам какво да нарека "реваншизъм" – да гоним хора, които работят. Няма нередности по моята дейност, няма проверки вътре в агенцията и срещу агенцията. Няма професионални мотиви за моето махане, не съм член на ПП ГЕРБ и на нито една партия".

 

Трифонова допълни: "Аз съм назначена като експерт. Аз бях уволнена и буквално унизена. Г-н Петкова се появи и буквално ме изрита", каза тя пред журналисти. 

Още от "Икономика"

"Газпром" с катастрофални резултати! Газовият монополист отчете рекодни загуби след спирането на газа за Европа

За да закърпят баланса на компанията, властите рязко увеличават тарифите за газ в Русия. От юли 2024 г. те ще бъдат увеличени с 11,2%, а от юли 2025 г. с още 8,2%. В резултат на това цените на газа за гражданите ще се повишат с 20% за две години и с 34% от началото на войната

Прочетете повече прочетете повече

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени