Борисов: Започна монтирането на първия пешеходен мост на околовръстното между АМ "Тракия" и Младост

"6-километровият участък от Околовръстното на София трябва да е готов до края на 2021 г. Строителите обаче работят много мобилизирано и се очаква обектът да завърши по-рано", категоричен е премиерът.

Пасарелките над Околовръстното
Пасарелките над Околовръстното

Тази сутрин започна монтирането на първия от трите предвидени пешеходни мостa на участъка от Софийския околовръстен път между връзката с АМ "Тракия" и кв. "Младост". Първата пасарелка е до отбивката за с. Лозен, като тя ще обслужва бъдещите спирки на градския транспорт. Стоманеният пешеходен мост е с дължина 48 метра, широк е 4 м и е висок 5,5 м. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

 

"Иначе и трите пасарелки ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти", пише още премиерът.

 

Пасарелките над Околовръстно (3)

"6-километровият участък от Околовръстното на София трябва да е готов до края на 2021 г. Строителите обаче работят много мобилизирано и се очаква обектът да завърши по-рано. Предстои при подходящи метеорологични условия да започне полагането на последния износващ асфалтов пласт. Вече е подписан и договор за изработване на ПУП на шосето в участъка от АМ "Струма" до булевард "Цар Борис III"", добави той.

 

🏗️ Тази сутрин започна монтирането на първия от трите предвидени пешеходни мостa на участъка от Софийския околовръстен...

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 13 март 2021 г.

Още от "Икономика"

НЕК стартира обществена поръчка за два нови хидроагрегата в ПАВЕЦ "Чаира"

Подмяната на хидроагрегатите на база на модерни високотехнологични решения ще гарантира дългосрочната устойчива работа на централата и ще подобри сигурността на електроенергийната система, заяви министър Малинов

Прочетете повече прочетете повече

Българската тол система става съвместима с европейската

Припомняме, че служебният кабинет предложи промените през май миналата година като реакция на предявен иск от Брюксел по отношение на липсваща транспонирана директива относно тол системата

Прочетете повече прочетете повече

"Газпром" ще губи $6,5 млрд. годишно след спирането на транзитните доставки през Украйна

През последните години на последното десетилетие обемът на доставките на руски газ за Европа през Украйна беше около 90 млрд. куб.м. годишно, след това започна да спада и през 2021 г. възлиза на 42 млрд.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени