Браншова камара "Пътища" се противопостави остро на репресиите на Бойко Рашков

Осигурява правна помощ за защита правата на хората, които отстояваха справедливите си искания

Протест на пътностроителни фирми
Протест на пътностроителни фирми Източник: БНТ

Във връзка с предприетите мерки от страна на МВР по отношение на водачите на строителна техника, участвали в протестите от 11.10 и 12.10.2021 г., Българска Браншова Камара "Пътища" информира, че ще предприеме всички необходими действия, включително правна помощ за защита правата на хората, които отстояваха справедливите си искания.

 

МВР съобщи вчера, че ще състави наказателни постановления на водачите на тежкотоварни автомобили, участвали в протеста на пътностроителните фирми в центъра на София. В момента тече процесът по призоваването на шофьорите на камиони в районните полицейски управления.

 

От МВР посочват, че одобреният протест със съгласувателно писмо на Столичната община противоречи на наредбата за организация на движението на територията на Столична община, с която се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона "Център".

Още от "Икономика"

Срив в производството на бензин в Русия след ударите на Украйна срещу най-големите й рафинерии

От 11 март, след поредица от аварии в големите рафинерии, борсовите цени на едро за AI-92 са се увеличили с 13%, AI-95 - с 8%, а лятното дизелово гориво е повишило цената си с 11,9%

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени