Британският регулатор разследва сделка на Майкрософт

Сделката е на стойност 16 милиарда долара

Майкрософт и Нюанс
Майкрософт и Нюанс Източник: Zonanews

Британскитте регулаторни органи са започнали да разследват придобиването от страна на Майкрософт на компанията за речево разпознаване Nuance, предаде Асошиейтед прес. Сделката е на стойност 16 милиарда долара.

 

В кратко съобщение регулаторът посочи, че ще разследва сделката, тъй като тя може да доведе до "съществено намаляване на конкуренцията" на британския пазар. Майкрософт съобщи през април, че купува Нюънс, които са пионери на гласово-базирана технология за изкуствен интелект. Сделката, която трябва да бъде приключена до края на годината, е втората най-голяма за Майкрософт след закупуването на Линкдин за 26 милиарда долара през 2016 г.

 

Базираната в Бърлингтън, Масачузетс компания Нюънс има 7100 служители, повече от половината от които са извън САЩ. Британските регулаторни органи гледат под лупа подобни сделки, извършвани от големите технологични компании, посочва АП. Миналия месец те разпоредиха на Фейсбук да развали сделката за закупуването на Джифи и да продаде платформата за споделяне на GIF-файлове, тъй като тя вреди на конкуренцията.

Още от "Икономика"

Българската страна ще съдейства на Украйна във възстановяването на енергийната инфраструктура

Министър Малинов и посланик Илашчук обсъдиха и въпроса с потенциалната продажба на части от оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна във връзка с решение на Народното събрание от м. юли 2023 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени