"Булгаргаз" очаква над 50% по-скъп газ през декември спрямо октомври

Финалните предложения на "Булгаргаз" за цената на природния газ за ноември и декември ще бъдат внесени в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на първо число през съответния месец

Булгаргаз ЕАД
Булгаргаз ЕАД Източник: Zonanews

92,19 лв./MWh без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС е прогнозната цена на природния газ за декември 2023 г., съобщиха от "Булгаргаз". Прогнозната цена е изчислена съобразно котировките на газов хъб TTF към 16 октомври 2023 г. Тя е с 10% по-ниска от прогнозните цени на европейските газови хъбове за декември.

 

Припомняме, че утвърдената от КЕВР цена на природния газ за октомври е 60,41 лв./MWh. За ноември пък обществения газов доставчик предложи цената да е 67,27 лв./MWh. Прогнозната цена за декември е по-висока с 52,6 % от тази за текущия месец и с 37% спрямо поисканата за ноември.

 

Финалните предложения на "Булгаргаз" за цената на природния газ за ноември и декември ще бъдат внесени в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на първо число през съответния месец.

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени