"Булгаргаз" предложи цена на газа за март с почти 19% по-ниска от тази за февруари

Комисията за енергийно и водно регулиране предстои по-късно през деня да утвърди цената, като обикновено тя приема предложението на "Булгаргаз"

Природен газ
Природен газ Източник: Pinterest

Окончателно предложената от "Булгаргаз" цена на природния газ за март е 57.59 лв. за мегаватчас (без акциз и ДДС), съобщи държавното дружество. Това е цената, по която "Булгаргаз" ще продава природен газ на крайните снабдители и на субекти, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

 

Предложената цена за март е с приблизително 19% по-ниска от тази за февруари. Комисията за енергийно и водно регулиране предстои по-късно през деня да утвърди цената, като обикновено тя приема предложението на "Булгаргаз". Цената на газа за февруари беше с 8.4% по-ниска от тази за януари.

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени