Чакаме газ по интерконектора с Гърция до края на септември

Строителят поел ангажимента между 10-15 септември да бъде завършен

Иван Шишков
Иван Шишков Източник: Скрийншот видео кадър

Rма напредък по завършването на интерконектора с Гърция. Строителят пое ангажимента между 10-15 септември да бъде завършен. Би трябвало до края на септември да потече газ по интерконектора Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков пред bTV.

 

"Разделих обекта на два етапа, за да може в единия да бъдат завършени строителните работи, които са неотложни за пускането на обекта, за да може да бъде експлоатиран и безопасен. В другата част - има да се довършва още един път, дребни дейности, така че да можем да имаме гаранция, че строителят ще ги завърши", заяви той.

 

"Поел съм ангажимента, след като строителят го завърши в няколко дни да направим приемателната комисия – решение за ползване и акт 16. Ежедневно работим със строителния надзор, за да можем да съберем всички необходими документи", добави служебният регионален министър. 

 

Служебният регионален министър добави, че ще осигури финансиране за първи, втори и трети лот на АМ "Хемус", защото строителството не може да бъде спряно. Шишков заяви, че зимното почистване е осигурено.

Още от "Икономика"

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени