Даниел Митов: Петков знае ли какво говори? "Балкански поток" е построен с български средства и е българска собственост

Искаме оставка и предсрочни избори, защото във време на криза това правителство очевидно не се справя

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Zonanews

"Премиерът знае ли какво говори, наясно ли е с фактите?! "Балкански поток" е проект, построен с български средства и е българска собственост - тоест България може да затвори тази тръба, когато пожелае, може да получава газ не само от Русия, а и от други доставчици". Това заяви по БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

Той подчертае, че до момента "Турски поток" не е бил свързван с корупция - въпросът е бил политически. Каква е връзката в главата на Петков, не мога да разбера, допълни Митов.

 

"Корупцията е инструментализирана и превърната в оръжие от Кремъл в продължение на години. И тук изобщо не говорим само за Балканите - има бивш германски канцлер, който се продаде на Путин и "Газпром" за 1 млн. долара годишно и стана член на борда на "Газпром", припомни той.

 

По думите му, през годините той е полагал усилия да ограничи влиянието на Руската федерация в страната ни. Сега, обаче, ситуацията е коренно различна и трябва да говорим за това, което прави това правителство, за да подпомага Украйна не само на приказки, настоя Митов.

 

Искаме оставка и предсрочни избори, защото във време на криза това правителство очевидно не се справя. Това е видимо за всеки български гражданин и по начина, по който то реагира на ценовите кризи, и по начина, по който не се справя с енергийната криза, продължи той.

 

Заместник-председателят на ГЕРБ поиска премиерът Кирил Петков да обясни и защо кабинетът е подписал меморандум за инвестиционни намерения с корпорация "Джемкор", след като "тя е свързана директно с Путин".

 

Ние ще искаме специална анкетна комисия, която да разследва това споразумение, защото ако на думи подкрепяме Украйна, а в същия момент в България ще продължават да влизат руски капитали - това е корупция и то недобре замаскирана, категоричен беше той.

Още от "Икономика"

Срив в производството на бензин в Русия след ударите на Украйна срещу най-големите й рафинерии

От 11 март, след поредица от аварии в големите рафинерии, борсовите цени на едро за AI-92 са се увеличили с 13%, AI-95 - с 8%, а лятното дизелово гориво е повишило цената си с 11,9%

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени