Делян Добрев: Искат да сменят управителя на "Булгаргаз" и да върнат посредниците

Мораториумът е нещо, което води до голям проблем впоследствие, заяви той

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: ПП ГЕРБ

"Вижда се, че искат да сменят управителя на "Булгаргаз" - Николай Павлов, и да върнат посредниците, които съществуваха до 2012 година", заяви депутатът Делян Добрев от ГЕРБ-СДС в "Bulgaria ON AIR". Той припомни, че в края на 2012 г. тогавашното правителство на ГЕРБ е премахнало тримата посредници, но сега посредниците отново искат да върнат. "Ако допуснем, че преди комисионната е била 22%, сега потребителят ще плаща повече", посочи бившият енергиен министър.

 

Според него са се изчерпали методите за репресиране на предприятието от страна на държавата. Добрев каза още, че преди да встъпи в длъжност Николай Павлов, то е работило на загуба, а сега работи на печалба. "Булгаргаз" няма лиценз да продава газ за Румъния, нито за която и да било държава", коментира Добрев.

 

На въпроса може ли азерската държава да прекрати договора заради изтекли клаузи от него, той отговори: "Надявам се това да не се случи след изтичането на клаузи от договора. Този договор е от 2013 г. и не е изтекъл, а дни след като влезе в управление новото правителство, договорът изтече".

 

"Чуват се някакви имена за новата КЕВР. Това, което се случва е, че те подчиняват регулатора на една партия. Надявам се, че това не означава, че ще се вземат политически решения", заяви събеседникът. И завърши, че мораториумът е нещо, което винаги впоследствие води до голям проблем.  

Още от "Икономика"

Българската страна ще съдейства на Украйна във възстановяването на енергийната инфраструктура

Министър Малинов и посланик Илашчук обсъдиха и въпроса с потенциалната продажба на части от оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна във връзка с решение на Народното събрание от м. юли 2023 г.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени