Делян Добрев: Председателят на НС се смееше днес на нашето предложение за компенсации, докато обществените организации изнемогват от цените на тока (ВИДЕО)

С нарочно писмо от МФ към НСОРБ, те казаха общините да стартират режим на тока, добави Жечо Станков

Трибунка на ГЕРБ
Трибунка на ГЕРБ

Преди няколко седмици казахме, че внасяме проекторешение за компенсации на обществените организации, с фиксирани бюджети, които не могат да вдигат цените на продуктите, които прозивеждат или на услугите, които предоставят. Оттогава досега единственото, което се случи е, че този проект на решение беше разгледан от енергийната комисия и отхвърлен. Това каза на брифинг в НС Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. С него участваха народните представители Жечо Станков и Александър Ненков. 

 

"Надяваме се тази седмица да влезе в пленарна зала и да бъде обсъден, за да чуе обществото нашите аргументи. Няма никакво време за тази компенсация, защото минаха месеци от първите високи сметка за еленергия. Беше ни обещано на председателски съвет да се разгледа точката, впоследствие с предложението в пленарна зала беше изместено за края на седмицата, а днес видяхте, че председателят на бюджетна комисия, четейки предходния закон се спираше на всяка запетайка, само и само да не стигне времето да разглеждаме решението. това се прави мишлено. Ако не беше трагично, щеше да е много смешно", добави Добрев. 

 

Явно на управляващите им е смешно, защото председателят на парламента се смя, наложи му се да си закрива лицето с листове, възмути се депутатът от ГЕРБ-СДС. 

 

Не е смешно, изнемогват обществените организации - говорим за болници, църкви, джамии, общини, детски градини, училища, старчески домове и т.н. Изнемогват, защото компенсациите, с които се хвали правителството, са символични. Не разбираме този инат на управляващите да не пуснат за разглеждане тази точка и тази седмица в пленарна зала. 

 

"Нашето основно искане е насочено към това тези десетки общини, в които се взе решение да няма улично осветление заради високите цени, което обхваща стотици населени места, осветлението да светне за всички. Защото социалните функции, които извършват споменатите в нашето предложение социални заведения, споменати в нашето предложение, особено когато не е приет държавния буджет, с нарочно писмо от МФ към НСОРБ, те казват косвено да стартират режим на тока. Защото им казват - "Нямате право да харчите повече, отколкото сте харчили досега", обясни депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш зам.-енергиен министър Жечо Станков. 

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени