Делян Добрев: Всички ползи от тази дерогация са за "Лукойл" и за режима на Путин

Дай Боже дерогацията да счупи сглобката, добави той

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Zonanews

Всички ползи от тази дерогация са за "Лукойл" и за режима на Путин. Българският потребител плаща точно толкова, колкото плащат останалите държави в ЕС, без данъци и акциз. Дори към миналата седмица имаше 12 държави в ЕС, в които, ако извадим ДДС и акциз, бензинът беше по-евтин, вкл. в Германия. Надявам се дерогацията да падне по най-бързия начин. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред медии.

 

"Санкциите ги заобикаля "Лукойл" с активната подкрепа на правителството, сегашния премиер, миналогодишния премиер, както и финансовия министър. Помните, Асен Василев без решение на МС, отиде и поиска дерогация. Някой обясни ли ни защо ни е тази дерогация?", попита той.

 

"В периода 2020-2021 г. има цели месеци, в които "Лукойл" е преработвал само неруски нефт. Опорката, че трябва нещо да се нагласи в рафинерията ,за да работи с неруски нефт, е една голяма опашата лъжа. Опашата лъжа е, че има проблеми с минаването на тези танкери през Босфора. Как минава през 2020-2021 г., а сега не могат?", допълни Добрев.

 

"В периода 2020-2021 г. над 50% от доставките на "Лукойл" са били на неруски петрол. Тогава са можели да работят в продължение на месеци неруски петрол. Цените тогава бяха по-евтини. Спекулации с това дали ще се вдигнат цените, ако смени руския с неруския петрол, са необосновани", допълни още Добрев.

 

На въпрос има ли вероятност дерогацията да счупи сглобката, той заяви: "Дай Боже".

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени