Делян Начев, директор на НИТИ–Казанлък:  Не сме очаквали смяна на ръководството, избрани сме с конкурс, но Нинова ни смени

Оръжейната индустрия отвътре

НИТИ-Казанлък
НИТИ-Казанлък Източник: НИТИ сайт

Делян Начев, директор на НИТИ – оръжейния завод  в Казанлък в "Тази сутрин" по bTV: Не сме очаквали смяна на ръководството, всичко ни е както трябва, избрани сме с конкурс. Според Нинова, която ни смени, смяната била заради лоши резултати. Това обаче не е вярно, нашите резултати са много добри".

 

Припомняме: на 28 юли е било взето решение да бъдат освободени членовете на Съвета на директорите на "НИТИ" ЕАД – Делян Начев, Стефан Колев и Кристина Цветкова. ДКК е избрала нови членове на борда на директорите на "НИТИ" ЕАД: Румяна Друмева и Константин Радонов като представители на държавата; Борислав Ангелов като независим член. Борислав Ангелов е избран за председател на директорския съвет, Константин Радонов за негов зам.-председател, а Румяна Друмева е определена за Изпълнителен директор на "НИТИ".

 

"Тук се работи с елементи за боеприпаси. Всичко се извърши тайно, имаше искане да бъде променен тайно съставът на борда. Аз работя 40 години в този бранш, новоизбраната директорка не е сред хората, които имат компетентност и знания за това, което произвежда завода" - заяви Начев.

 

Той обясни: "Продукцията ни е за Северна Африка и Бенгалския залив. Ние изнасяме продукцията си чрез КИНТЕКС. Там условията са най-прозрачни и чисти".

 

Според Начев Нинова е подведена. "Тя не е проявила интерес да дойде и да проучи нашия завод. Ще обжалвам в Административния съд. В момента вписването на новия борд е спряно до разглеждане на жалбата. Липсва професионален опит и затова ще жаля до край", каза Делян Начев.

Още от "Икономика"

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени