Десислава Танева в Добрич: Заради политически реваншизъм сме на път да изгубим 12 млрд. лв.

На срещата бяха представени и основните акценти в предизборната програма на ГЕРБ за сектора

Десислава Танева и Деница Сачева
Десислава Танева и Деница Сачева Източник: ПП ГЕРБ
"Заради политически реваншизъм сме напът да загубим 12 млрд.лв. по Плана за възстановяване и устойчивост". Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Сливен Десислава Танева на среща със земеделци от Добрич и региона. Тя беше в града по покана на Деница Сачева и местната структура на партията. Според Танева в момента проекти, които България е защитавала над 6 месеца, се преправят и вместо експертни становища се получават нареждания по телефона. "Пример е проектът за възстановяване на напоителните системи. С национални средства няма как да го направим и работихме много, за да се възползваме от европейското финансиране", посочи Танева. Тя призова земеделците да поемат инициативата, тъй като решенията на държавата зависят изцяло от нуждите им.
 
На срещата бяха представени и основните акценти в предизборната програма на ГЕРБ за сектора – модернизация, повишаване на конкурентоспособността и развитие на екологосъобразното земеделие. "Инициирахме запазването на преходната национална помощ и подкрепата за животновъдството за неселекционни животни ще продължи. Помощта за тютюна за реалните производители – също", добави Танева и похвали земеделците от Добрич за разкриването на нови стопанства за отглеждането на плодове, зеленчуци и животни.
 
Деница Сачева подчерта, че в бъдещ мандат ще се търси гъвкава регулация на трудовите отношения между производителите и работниците им. Тя припомни, че заедно със синдикатите ще бъде разработена програма за заселване в България на българи от големите ни диаспори в чужбина. "Желанието ни е да стимулираме производството на екологично чисти храни и здравословно хранене, да подкрепим млади фермери и стартиращ бизнес в селските райони, както и да работим за модерно и достъпно напояване", каза още тя.

Още от "Икономика"

Срив в производството на бензин в Русия след ударите на Украйна срещу най-големите й рафинерии

От 11 март, след поредица от аварии в големите рафинерии, борсовите цени на едро за AI-92 са се увеличили с 13%, AI-95 - с 8%, а лятното дизелово гориво е повишило цената си с 11,9%

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени