Енергийният министър: Всяка една от тези компании - дали ще е "Хюндай", "Бехтел" или "Флуор", може надеждно да изпълни проекта за новите мощности на АЕЦ "Козлодуй"

Това, което е важно са сроковете за изпълнение, фиксирани цени и условия и си струва именно това да се направи

Румен Радев, министър на енергетиката
Румен Радев, министър на енергетиката Източник: Zonanews

Всяка една от тези компании - дали ще е "Хюндай", "Бехтел" или "Флуор" е компания с изключително висока репутация и капацитета да проведат надеждно и сигурно изпълнение на един такъв проект. Много лесно се срива един проект, ако той не стартира както трябва. Това каза енергийният министър Румен Радев от парламентарната трибуна по време на обсъжданията, свързани с проекторешенията за изграждане на нови мощности в АЕЦ "Козлодуй".

 

"Действително е много важно да бъде структуриран по най-добрия възможен начин. Не трябва да се губи темп за работа. Личното ми мнение е, че всички са събрани с една единствена цел - да се извърши качествено този проект. Виждам и същото желание в политическите групи. Прави ми много положително впечатление, че и в двата проекта за решение в съществената част - приложение 1 - като съдържание е напълно идентично", добави Радев.

 

"Това, което е важно са сроковете за изпълнение, фиксирани цени и условия и си струва именно това да се направи. Факт е, че едната компания проявява по-висока степен на ангажираност. Аз мисля, че каквото и да изберете при всяка една от тези кандидатури, няма да сбъркате. Това, което е важно е по-нататък да се даде възможността процедурата да се прави от експерти", коментира още енергийният министър.

Още от "Икономика"

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени