Енергийният министър: Всяка една от тези компании - дали ще е "Хюндай", "Бехтел" или "Флуор", може надеждно да изпълни проекта за новите мощности на АЕЦ "Козлодуй"

Това, което е важно са сроковете за изпълнение, фиксирани цени и условия и си струва именно това да се направи

Румен Радев, министър на енергетиката
Румен Радев, министър на енергетиката Източник: Zonanews

Всяка една от тези компании - дали ще е "Хюндай", "Бехтел" или "Флуор" е компания с изключително висока репутация и капацитета да проведат надеждно и сигурно изпълнение на един такъв проект. Много лесно се срива един проект, ако той не стартира както трябва. Това каза енергийният министър Румен Радев от парламентарната трибуна по време на обсъжданията, свързани с проекторешенията за изграждане на нови мощности в АЕЦ "Козлодуй".

 

"Действително е много важно да бъде структуриран по най-добрия възможен начин. Не трябва да се губи темп за работа. Личното ми мнение е, че всички са събрани с една единствена цел - да се извърши качествено този проект. Виждам и същото желание в политическите групи. Прави ми много положително впечатление, че и в двата проекта за решение в съществената част - приложение 1 - като съдържание е напълно идентично", добави Радев.

 

"Това, което е важно са сроковете за изпълнение, фиксирани цени и условия и си струва именно това да се направи. Факт е, че едната компания проявява по-висока степен на ангажираност. Аз мисля, че каквото и да изберете при всяка една от тези кандидатури, няма да сбъркате. Това, което е важно е по-нататък да се даде възможността процедурата да се прави от експерти", коментира още енергийният министър.

Още от "Икономика"

"Газпром" с катастрофални резултати! Газовият монополист отчете рекодни загуби след спирането на газа за Европа

За да закърпят баланса на компанията, властите рязко увеличават тарифите за газ в Русия. От юли 2024 г. те ще бъдат увеличени с 11,2%, а от юли 2025 г. с още 8,2%. В резултат на това цените на газа за гражданите ще се повишат с 20% за две години и с 34% от началото на войната

Прочетете повече прочетете повече

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени