Еврокомисията подкрепи наложената такса за руския газ по "Балкански поток"

Държавното решение за въвеждане на такса от 20 лв. на мегаватчас при внос и пренос на руски газ беше публикувано миналия петък в "Държавен вестник"

Руски природен газ
Руски природен газ Източник: РИА Новости

Европейската комисия подкрепи въведените от страната ни транзитни такси за руския природен газ, който Сърбия и Унгария получават през разположения на нашата територия газопровод "Балкански поток". 

 

"Оценяваме и обсъждаме с българските власти тези наскоро въведени мерки. Политиката на санкции към Русия е очертана, преразгледана и приета на ниво ЕС и той трябва да остане единен в подкрепата си за Украйна", заяви пред БНР говорителят на ЕК Улоф Гил. 

 

Държавното решение за въвеждане на такса от 20 лв. на мегаватчас при внос и пренос на руски газ беше публикувано миналия петък в "Държавен вестник". Тогава премиерът Николай Денков коментира, че България има правото да наложи такса, както и че по този начин създава конкуренция.

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени