Финализираха сделката за Булсатком

Viva Corporate Bulgaria е новият собственик на ТВ оператора

Булсатком
Булсатком Източник: Zonanews

Успешно приключи сделката за придобиване на Булсатком. Новият собственик на оператора на платена телевизия и широколентови услуги е Viva Corporate Bulgaria, представлявана от Спас Русев, който доскоро беше акционер във Виваком.

 

"Viva Corporate Bulgaria купува Булсатком с цел да подкрепи възходящата траектория на развитие на компанията… Ще продължим да концентрираме усилията на Булсатком в разработване на ключови продукти и услуги – платена телевизия, разнообразно съдържание и фиксиран интернет…", коментира Спас Русев.

 

През своите DTH и IPTV2.0 платформи Булсатком дистрибутира над 240 телевизионни канала, вкл. 230 с HD качество и 8 с 4К/UHD. Наскоро компанията лансира премиум услуга b-box – телевизионно Android устройство,  сертифицирано от Google, което осигурява интелигентен архив и множество медийни приложения.

 

"Готови сме заедно с новия инвеститор да работим усилено, за да затвърдим водещата позиция на Булсатком на българския пазар на платена телевизия и широколентови услуги", заяви Станислав Георгиев, изпълнителен директор на Булсатком. Финансовите параметри и условията по сделката остават конфиденциални към момента.

Още от "Икономика"

Българската страна ще съдейства на Украйна във възстановяването на енергийната инфраструктура

Министър Малинов и посланик Илашчук обсъдиха и въпроса с потенциалната продажба на части от оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна във връзка с решение на Народното събрание от м. юли 2023 г.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени