ГЕРБ предупреди: "Промяната" изправя страната пред газова криза

Бившият енергиен министър Делян Добрев прочете декларация на ПГ на ГЕРБ-СДС по казуса

Делян Добрев, ГЕРБ
Делян Добрев, ГЕРБ Източник: Zonanews

В Народното събрание ГЕРБ алармира, че с липсата на спешни мерки на правителството за компенсиране на спрения руски газ, страната ни е изправена пред газова криза.

 

В декларация депутатът Делян Добрев подчерта, че най-големият провал на кабинета "Петков" е в сферата на газа:

"Съсипахте "Булгаргаз" - от 99 млн. печалба, днес има 400 млн. задължения и загуби. Целта Ви беше да върнете посредниците в газа. Газ вече се купува от посредници, с комисионни над 100 млн. Имах големи надежди в Лена, че ще получаваме 4 пъти по-евтин газ. Но цената вече скочи от 109 на 186 лв. 70 % увеличение за 5 месеца", заяви бившият енергиен министър. 

 

Кой ще компенсира бензиностанциите за старите продажни цени, след като вчера вземате решение за новите цени, попита той. И допълни: "Нарушавате закона. Всеки месец бизнеса работи и чак в средата на месеца му казвате колко ще струва. От първия ден на правителството сте вдигнали цените на 82%".

 

"Договори нямате и газ нямате. Оставяте държавата в газова криза и да ви кажа честно, аз, лично аз - това е лична моя позиция, много се надявам да направите правителство, за да може да си сърбате тази попара, която надробихте, защото ще бъде изключително нечестно да избягате сега и да оставите държавата в този хаос. Да оставите президента да разчиства вашите бакии в буквалния смисъл на думата", подчерта Добрев. .

Още от "Икономика"

Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проектите за нови ядрени мощности в АЕЦ "Козлодуй" и Вертикалн

Проектите са от стратегическо значение за гарантиране на енергийната сигурност на страната и региона в дългосрочен план, подчерта енергийният министър Владимир Малинов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени