Голият дядо от "Еконт" се гаври с превозвачите: Свърши държавната хранилка

Това са крайно арогантни думи на човек, бизнесът на когото дублира част от сферата, която управлява министърството, на което той е министър

Николай Събев
Николай Събев

След като премиерът Кирил Петков показа вратата в прекия смисъл на превозвачите, които настояваха за мерки срещу високите цени на горива и тол таксите, и министърът на транспорта избухна остро срещу бранша. Николай Събев написа остър коментар срещу тях в профила си във Фейсбук.

 

От поста на Събев излиза, че транспортните фирми искат не мерки срещу безконтролната инфлация, а пари от държавата.

"В предишните години държавата е раздавала щедро и без много да внимава субсидии  и на автобусните превозвачи. Вече има повече контрол и това доведе до протести", твърди той.

 

"Контролът не е самоцел. Той трябва да спести пари на всички нас, и да подреди правилно отношенията в икономиката. Филмът с няколко послушни транспортни фирми на "държавна хранилка" приключи", заяви собственикът на частната куриерска фирма "Еконт".

 

 

"Продължаваме промените. За нормална държава", завършва той. Това са крайно арогантни думи на човек, бизнесът на когото дублира част от сферата, която управлява министърството, на което той е министър. Интересно дали става дума за друг вид хранилка, когато се съпоставят фактите за безпрецедентно дългото блокиране на "Български пощи" и нарасналата в пъти работа на частните куриерски фирми?

Още от "Икономика"

"Газпром" с катастрофални резултати! Газовият монополист отчете рекодни загуби след спирането на газа за Европа

За да закърпят баланса на компанията, властите рязко увеличават тарифите за газ в Русия. От юли 2024 г. те ще бъдат увеличени с 11,2%, а от юли 2025 г. с още 8,2%. В резултат на това цените на газа за гражданите ще се повишат с 20% за две години и с 34% от началото на войната

Прочетете повече прочетете повече

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени