Хотелиери са с изчерпани средства заради забавени помощи за бежанците

Според заявките трябваше да им се изплатят по 40 лева

Черноморски хотели, Поморие
Черноморски хотели, Поморие Източник: Zonanews

Хотелите по Черноморието, настанили в базите си украински бежанци, масово не са получили очакваните суми от държавата. Според заявките трябваше да им се изплатят по 40 лева за всеки настанен украински гражданин в периода от 24 февруари до края на месец март.

 

Заради забавянето в регистрацията за временна закрила правителството удължи срока до средата на април, като едва след тази дата помощта от 40 лева да се изплаща само срещу получен статут за временна закрила в България.

 

Още преди да получат първите си пари, хотелиери алармираха, че финансовите им ресурси са изчерпани, припомня БНР. Сметките за ток чакат да бъдат покрити, а междувременно грижите за украинските граждани и тяхното изхранване не могат да спрат. 

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени