Хунтата развъртя метлата и в ББР

Министърът на икономиката уволни Надзорния съвет на банката

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: МИ

Служебният министър на икономиката Кирил Петков уволни сегашния Надзорен съвет на ББР Митко Симеонов и Велина Бурска.

Той предлага да бъдат сменени от Васил Щонов и Валентин Михов. "Искам да дам максимална прозрачност на моето решение да се освободя от двамата членове на Надзорния съвет на ББР Митко Симеонов и Велина Бурска. Много важно беше да чуя тяхната гледна точка, но те не ни уважиха".

 

Кирил Петков прочете писмо на неявилите се днес на среща 2-ма бивши членове на ДС на ББР. "Няма да присъстваме на срещата разговор, наречено по ваши думи "цирк", пишат в писмото те. Zonanews научи, че Петков вчера е поканил на изслушване двамата уволнени досегашни членове на Надзорния съвет на ББР като им казал, че и той не иска да участва в този цирк, но било от обществен интерес. Те писмено са отговорили в писмото, прочетено днес от него, че в "цирк", както той твърди, те няма да участват. 

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени